Λιτός, λόγω πανδημίας, ο εορτασμός των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 στο δήμο Θέρμης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Λιτός, λόγω πανδημίας, ο εορτασμός των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 στο δήμο Θέρμης

 

//Ανακοίνωση Δ.Θέρμης:

Με τρόπο λιτό, σε κλίμα συγκίνησης και υπό τους αυστηρούς υγειονομικούς περιορισμούς λόγω της πανδημίας, τιμήθηκε η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 στο δήμο Θέρμης. Λόγω των περιορισμών δεν πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένες μαθητικές παρελάσεις. 

Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν κατάθεση στεφάνου από εκπρόσωπο της δημοτικής αρχής σε κάθε κοινότητα του δήμου Θέρμης χωρίς την παρουσία κοινού με εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό ατόμων. 
Ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος συμμετείχε στη δοξολογία η οποία έγινε στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, στη Θέρμη και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο των Ηρώων, στην πλατεία Παραμάνα.



Στο μήνυμα του (δείτε εδώ) για τα διακόσια χρόνια από την επανάσταση του 1821 ο δήμαρχος Θέρμης ανέφερε ότι “η φετινή επέτειος της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 αποτελεί ξεχωριστό ορόσημο για τον απανταχού Ελληνισμό καθώς συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα που οδήγησε στην ίδρυση του σύγχρονου ελληνικού κράτους. 

Δυστυχώς, οι αυστηροί υγειονομικοί περιορισμοί που έχει επιβάλει η πανδημία, δεν μας επιτρέπουν να τιμήσουμε, με τη λαμπρότητα που αρμόζει, τις θυσίες των ηρωικών προγόνων μας.



Ξεχωριστή θέση στο πάνθεον των ηρώων της απελευθέρωσης έχουν και οι δικοί μας πρόγονοι, από τα Βασιλικά και ολόκληρη τη γύρω περιοχή που με πρωτεργάτες τον Εμμανουήλ Παππά και τον Καπετάν Χάψα άναψαν τη φλόγα της επανάστασης στη Μακεδονία και θυσιάστηκαν για την απελευθέρωση. 

Τον αγώνα τους, ο δήμος Θέρμης θα τον τιμήσει με ξεχωριστό τρόπο, με σειρά εκδηλώσεων και δράσεων, οι οποίες θα κορυφωθούν τον Ιούνιο που είναι και η επέτειος της Μάχης και του Ολοκαυτώματος των Βασιλικών.

Η γενιά των ηρώων του 1821 έδωσε τον δικό της μεγάλο Αγώνα για την απελευθέρωση. Έκτοτε η κάθε γενιά βρίσκεται αντιμέτωπη με τις δικές της προκλήσεις, καλείται να δώσει τους δικούς της αγώνες για την πρόοδο και την προκοπή του τόπου.

Σήμερα είμαστε αντιμέτωποι με έναν αόρατο εχθρό, την πανδημία. Αυτή είναι η πρόκληση που έχουμε μπροστά μας, αυτή τη μάχη πρέπει να κερδίσουμε· και θα την κερδίσουμε. Με όπλο την επιστήμη, με αλληλεγγύη, με συλλογική προσπάθεια και υπευθυνότητα.

Τιμή και Δόξα στους ήρωες του ’21”

Ο εορτασμός για την 25η Μαρτίου περιελάμβανε επίσης γενικό σημαιοστολισμό, από τις 8.00 το πρωί της 23ης μέχρι τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2021, φωταγώγηση των δημοσίων και δημοτικών κτιρίων τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2021, ενώ ανήμερα της επετείου στις 7.30 σήμαναν οι καμπάνες και στη συνέχεια τελέστηκαν δοξολογίες και έγιναν καταθέσεις στεφάνων σε όλες τις κοινότητες του δήμου.


Δείτε ακόμη: