Το μήνυμα του δημάρχου Θέρμης Θ. Παπαδόπουλου για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Το μήνυμα του δημάρχου Θέρμης Θ. Παπαδόπουλου για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

 


Το μήνυμα του δημάρχου Θέρμης Θ. Παπαδόπουλου για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.
  
  
Η φετινή επέτειος της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 αποτελεί ξεχωριστό ορόσημο για τον απανταχού Ελληνισμό καθώς συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα που οδήγησε στην ίδρυση του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Δυστυχώς, οι αυστηροί υγειονομικοί περιορισμοί που έχει επιβάλει η πανδημία, δεν μας επιτρέπουν να τιμήσουμε, με τη λαμπρότητα που αρμόζει, τις θυσίες των ηρωικών προγόνων μας.

Ξεχωριστή θέση στο πάνθεον των ηρώων της απελευθέρωσης έχουν και οι δικοί μας πρόγονοι, από τα Βασιλικά και ολόκληρη τη γύρω περιοχή που με πρωτεργάτες τον Εμμανουήλ Παππά και τον Καπετάν Χάψα άναψαν τη φλόγα της επανάστασης στη Μακεδονία και θυσιάστηκαν για την απελευθέρωση. Τον αγώνα τους, ο δήμος Θέρμης θα τον τιμήσει με ξεχωριστό τρόπο, με σειρά εκδηλώσεων και δράσεων, οι οποίες θα κορυφωθούν τον Ιούνιο που είναι και η επέτειος της Μάχης και του Ολοκαυτώματος των Βασιλικών.

Η γενιά των ηρώων του 1821 έδωσε τον δικό της μεγάλο Αγώνα για την απελευθέρωση. Έκτοτε η κάθε γενιά βρίσκεται αντιμέτωπη με τις δικές της προκλήσεις, καλείται να δώσει τους δικούς της αγώνες για την πρόοδο και την προκοπή του τόπου.

Σήμερα είμαστε αντιμέτωποι με έναν αόρατο εχθρό, την πανδημία. Αυτή είναι η πρόκληση που έχουμε μπροστά μας, αυτή τη μάχη πρέπει να κερδίσουμε· και θα την κερδίσουμε. Με όπλο την επιστήμη, με αλληλεγγύη, με συλλογική προσπάθεια και υπευθυνότητα.

Τιμή και Δόξα στους ήρωες του '21
Χρόνια Πολλά!