Το εορταστικό μήνυμα του Προέδρου της Κοινότητας Βασιλικών - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Το εορταστικό μήνυμα του Προέδρου της Κοινότητας Βασιλικών


Ο Θεός έβαλε την υπογραφή του για ανεξαρτησία του τόπου και δεν την παίρνει πίσω. 

Είμαστε τρελοί αλλά έχουμε φρόνιμο Θεό που θα οικονομησει τα πράγματα. Φρόνιμα μας λέγαν και μεις απαντούσαμε Φρόνημα.

400 χρόνια μας είχαν ξεγραμμενους από τον κατάλογο των εθνών και μια χούφτα ραγιάδες αποφάσισαν πως θέλουν να ζήσουν ελεύθεροι η να πεθάνουν. Θεόδωρος Κολοκοτρώνης τον έλεγαν φιλόδοξο και λαικιστη γιατί ξεσήκωνε τα πλήθη. 

Τον Σαρακατσανο Καραϊσκάκη τον έλεγαν νοθο παιδί βαβογριας και απαντούσε στους ευρωληγουρηδες κουτοφραγκους πως είμαι ανώτερος από σας γιατί εγώ πεθαίνω για την πατρίδα. Παπαφλέσσας και ρασοφοροι δάσκαλοι όπως ο Κοσμάς ο Αιτωλός και όλος ο κλήρος παιξαν σημαντικό ρόλο στο αγώνα κρατώντας τη γλώσσα, την πίστη και την πατριδογνωσια ως κόρη οφθαλμού. 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση είναι πολλά άλλα και λίγα για να αποτυπωσουν αυτό το θαύμα της αποτιναξης του τουρκικού ζυγού. 

Υπάρχουν και μελανά σημεία στον αγώνα, διχόνοια, εμφύλιοι, "προστατιδες δυνάμεις", φατριες, πελατειοκρατεια, διαφθορά και διαπλοκή των πολιτικών, καταδίκες αγωνιστών, χρεωκοπία.Τα θετικά όμως στοιχεία του Αγώνα είναι περισσότερα και προχωράμε μ αυτά. Στρατηγος Μακρυγιάννης μιλάει για τους διεφθαρμενους πολιτικους και ξένους που έπεσαν πάνω στο δέντρο της Ρωμιοσυνης και το απομυζουν και το ρουφαν. 

Αλήθεια και είναι επίκαιρο το θέμα ποιο κόμμα και ποια παράταξη και στη χώρα αλλά και στο τόπο μας θα ήθελε στους κόλπους της έναν Κολοκοτρώνη, έναν Μακρυγιάννη ή ποια Ιερά Σύνοδος θα ήθελε έναν Ησαΐα Σαλωνων? 

Πλέον μια μικρή χώρα η Ελλάδα όπως και ο τόπος κάνει φασαρία σε όλο το κόσμο. Και κάνεις φασαρία όταν είσαι ανεξάρτητος, ελεύθερος και διεκδικείς την ελευθερία, την δικαιοσύνη, την ισοκρατια, την δημοκρατία, την αξιοπρέπεια.

Οταν βάζεις το κοινό καλό πάνω από το ατομικό καλό. Όταν ξυπνάς το πρωί και λες πάω να πεθανω για την Πατρίδα όπως ο Κανάρης ο μπουρλοτιερης πριν ανατινάξει τη τουρκική ναυαρχίδα. 

Κλείνω με τα λόγια του αγαπητού στρατηγού Φράγκου κρατήστε μέσα σας Χριστό και Ελλάδα γιατί αυτά είναι τα πυρηνικα μας ατομικά όπλα. 

Χρόνια πολλά Ελλάδα.