Καθιστική εργασία: Ποιοι είναι οι 5 πραγματικοί λόγοι που οδηγούν στην αύξηση του βάρους; - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Καθιστική εργασία: Ποιοι είναι οι 5 πραγματικοί λόγοι που οδηγούν στην αύξηση του βάρους;



Η εργασία γραφείου είναι, ως γνωστόν, ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς για τη σιλουέτα σου. Παρόλο που νιώθεις ότι δουλεύεις όλη μέρα και έχεις να φας καιρό ένα καλομαγειρεμένο φαγητό, παρατηρείς διαρκώς τους δείκτες της ζυγαριάς να ανεβαίνουν και το σώμα σου να αλλάζει προς το χειρότερο μέρα με τη μέρα. 

Αυτό που πρέπει όμως να έχεις στο μυαλό σου είναι ότι δε χρειάζεται να αλλάξεις εργασία, για να ανακτήσεις τις αναλογίες που είχες παλαιότερα, απλώς θα πρέπει να είσαι πιο προσεκτικός κατά τη διάρκεια της ημέρας. Δες, λοιπόν, στη συνέχεια 5 λόγους που σχετίζονται με το εργασιακό περιβάλλον και οδηγούν στην αύξηση του σωματικού βάρους.

1. Τρως για την παρέα

Πόσες φορές έφαγες στη δουλειά επειδή είδες ένα συνάδελφό σου να τσιμπολογάει, ακόμα κι όταν ένιωθες χορτάτη; Πόσες φορές επηρεάστηκες, γιατί κάποιος έφερε ένα κουτί με γλυκά στο γραφείο; Πιάσε το νόημα και σταμάτα να τρως χωρίς μέτρο, διότι αν συνεχίσεις έτσι σε περιμένουν δυσάρεστες εκπλήξεις.

2. Τρως απερίσκεπτα

Όταν παραγγέλνεις φαγητό στη δουλειά, αντί να φας κάτι υγιεινό, συνήθως παρασύρεσαι και κάνεις κακές επιλογές. Μπαίνεις στη διαδικασία να καταναλώσεις πίτσα, σουβλάκια και γενικά κάτι νόστιμο και ανθυγιεινό.

3. Ο φωτισμός και η θερμοκρασία επηρεάζουν την όρεξή σου

Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι το χαμηλός φωτισμός και το “δροσερό” περιβάλλον, που χαρακτηρίζει τους περισσότερους εργασιακούς χώρους, επιδρά στη διάθεση του εργαζομένου για φαγητό. Με άλλα λόγια, το ημίφως ανοίγει την όρεξη, το ίδιο και το κλιματιστικό στους 18 βαθμούς.

4. Υπερωρίες

Λογικό να πεινάσεις, όταν κάθεσαι 2 ώρες παραπάνω στη δουλειά. Τότε όμως είναι που καταναλώνονται οι περισσότερες θερμίδες. Η λύση σε αυτό είναι να παίρνεις μαζί σου ένα τάπερ με φρούτα!

5. Άγχος και deadlines

Όταν για ένα project χρειάζεσαι 14 μέρες και πρέπει να το κάνεις σε 6, σίγουρα τα νεύρα σου θα είναι τεντωμένα. Τα υψηλά επίπεδα άγχους οδηγούν κατευθείαν στην αναζήτηση… ζάχαρης! Η σωματική άσκηση και ο καλός ύπνος μπορεί να βοηθήσει σε αυτές τις περιπτώσεις.


Thats Life. Life as it is!