ΑΠΘ: Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταγγελίες των φοιτητριών για σεξουαλική παρενόχληση - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

ΑΠΘ: Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταγγελίες των φοιτητριών για σεξουαλική παρενόχλησηΕντολή για έρευνα έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, σχετικά με τις καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης δύο πρώην φοιτητριών από καθηγητές του ΑΠΘ, χωρίς την ύπαρξη έγγραφων καταγγελιών από τα θύματα.
Η δεύτερη καταγγελία ήρθε χθες στο «φως» της δημοσιότητας.


Ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών υποθέσεων του ιδρύματος, Δημήτρης Κωβαίος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3, ότι το ΑΠΘ έχει μηδενική ανοχή σε φαινόμενα παρενόχλησης ή έμφυλης βίας. Σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες φοιτητριών, ο κ. Κωβαίος είπε ότι πρόκειται για πολύ παλιές υποθέσεις, η μία είχε μπει στο αρχείο, ενώ για την άλλη δεν είχε κινηθεί καμία διαδικασία, διότι δεν υπήρξαν έγγραφες καταγγελίες.

Η πλειονότητα των εν ενεργεία καθηγητών του ΑΠΘ, τόνισε ο κ. Κωβαίος, χαρακτηρίζεται από ήθος και πολύ υψηλά ακαδημαϊκά προσόντα, ενώ κάλεσε όποιον/α φοιτητή ή φοιτήτρια πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης, να μην διστάσει να το καταγγείλει αμέσως.


 ΕΡΤ3