Ο Σωκράτης Φάμελλος στα Βασιλικά - Η ανακοίνωση της Κοινότητας και του ίδιου - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ο Σωκράτης Φάμελλος στα Βασιλικά - Η ανακοίνωση της Κοινότητας και του ίδιου

 


//Η ανακοίνωση της Κοινότητας :

Την Κοινότητα Βασιλικών και το κοινοτικό συμβούλιο επισκέφτηκε σήμερα 31/1 ο πρ. Αναπλ Υπουργός και Βουλευτής Β Θεσνικης Σωκράτης Φαμμελος. 
Συζητήθηκαν διάφορα θέματα της αυτοδιοικησης και ειδικά των Βασιλικών και της Λακκιας όπως καθημερινότητα,πανδημία, αναπτυξιακά έργα, πρωτογενής τομέας, κλιματική αλλαγή και υποδομές αειφόρου ανάπτυξης. 


Επίσης έγινε διάλογος για την επικείμενη αλλαγή εκλογικού νόμου της αυτοδιοικησης που αφορά άμεσα και το μέλλον των Κοινοτήτων. 
Θα ακολουθήσουν και άλλες επαφές στην Κοινότητα Βασιλικών με εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου.



Σε προσωπική του ανάρτηση, ο Σ.Φάμελλος δημοσίευσε τα παρακάτω:


Σήμερα συναντηθήκαμε με το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Βασιλικών του Δήμου Θέρμης.

Μας απασχόλησε το θέμα του νέου εκλογικού νόμου, της κατάργησης της απλής αναλογικής στους Δήμους και της καταδίκης των Κοινοτήτων, που απομένουν χωρίς πόρους, χωρίς αρμοδιότητες και χωρίς δυνατότητα διαμόρφωσης τοπικών ψηφοδελτίων, ενώ παράλληλα η κυβέρνηση Μητσοτάκη προτείνει την παραβίαση της τοπικής βούλησης στην σύνθεση του Συμβουλίου των Κοινοτήτων. 

Η επιλογή αυτή στο νομοσχέδιο Βοριδη στερεί από τις τοπικές κοινωνίες και την Αυτοδιοίκηση περίπου 20.000 εθελοντές και ακυρώνει την ουσία του Κοινοτισμού. Μας απασχόλησε επίσης το θέμα της πρόληψης και της υγειονομικής προστασίας σχετικά με τον Covid 19 καθώς και του προγράμματος εμβολιασμού. Τα μέλη της Κοινότητας κατέθεσαν επίσης τον προβληματισμό τους για την αποδυνάμωση των υπηρεσιών των Κοινοτήτων, την μείωση του προσωπικού και τις επιπτώσεις στην περιφερειακή ανάπτυξη και την εξυπηρέτηση των τοπικών κοινωνιών.

Συζητήσαμε επίσης για τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και για τα έργα υποδομής και την ανάκαμψη της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας μετά την πανδημία: την πολύχρονη εκκρεμότητα του ΓΠΣ Βασιλικών, τη σύνδεση της αποχέτευσης που καθυστερεί με το βιολογικό Θέρμης, τη σοβαρή αδυναμία του δικτύου ύδρευσης, τις αδυναμίες της ανακύκλωσης, την επέκταση του δικτύου αερίου, το πρόγραμμα συνδέσεων και την χρήση του αερίου στις θερμοκηπιακες εκμετάλλευσης, το δημοτικό αρδευτικό δίκτυο.

Για την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής κατατέθηκαν προτάσεις για την αναβάθμιση του γεωργικου προϊόντος με υπεραξία και τυποποίηση, για τα γεωργικά απορρίμματα, τον ψηφιακό αναλφαβητισμό και το δωρεάν WiFi και δεδομένα, την ενεργειακή αυτονομία και την εξοικονόμηση ενέργειας στα δημοτικά κτίρια.