Το "Μέτωπο Ρήξης Ανατροπής" Θέρμης καταψήφισε τον προϋπολογισμό, το τεχνικό πρόγραμμα και την αύξηση δημοτικών τελών. - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Το "Μέτωπο Ρήξης Ανατροπής" Θέρμης καταψήφισε τον προϋπολογισμό, το τεχνικό πρόγραμμα και την αύξηση δημοτικών τελών.

 


//Ανακοίνωση
ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2021 52.000.000. ΕΥΡΩ
ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 2020 14.000.000 ΕΥΡΩ
 
Η διοίκηση του δήμου ήδη αύξησε το τέλος της αποχέτευσης κατά 50% και προχώρησε σε αύξηση του Δημοτικού φόρου για τη δημοτική ενότητα Βασιλικών κατά 4.5% για να εξισώσει όπως λέει η ίδια το τέλος με τις άλλες δύο ενότητες Θέρμης και Μίκρας. Η εξίσωση βέβαια θα μπορούσε να γίνει και προς τα κάτω, μειώνοντας το τέλος σε Θέρμη και Μίκρα.

Στα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού όπου υπάρχουν πολλά προβλήματα, προσθέτει δύο νέες κατηγορίες τελών: α) υπόγειοι κλειστοί χώροι στάθμευσης και άλλα παρακολουθήματα. β) βοηθητικοί χώροι εκτός κατοικίας που δεν διαθέτουν παροχή ηλεκτρικού ρεύματος αλλά χρησιμοποιούνται, 0.30 ευρώ /τ.μ. και 0.10 ευρώ /τ.μ. αντίστοιχα.

Ο Δήμος με το χρηματικό υπόλοιπο των 14 εκατομμυρίων ευρώ, θα μπορούσε να κάνει παρεμβάσεις στις κοινότητες της δημοτικής ενότητας Βασιλικών και πρώτα- πρώτα στα Βασιλικά προκειμένου να ανεβάσει την ποιότητα της ζωής των κατοίκων: .πεζοδρόμια, ποδηλατόδρομοι ,ηλεκτροφωτισμος, γέφυρες στον Ανθεμούντα, κόμβους, ανάπλαση πλατειών, ασφαλτοστρώσεις και κυρίως να προγραμματίσει την αντικατάσταση του φθαρμένου δικτύου ύδρευσης, όπου με τις βλάβες χάνονται χιλιάδες κυβικά νερού αλλά και χιλιάδες εργατοώρες προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι βλάβες.

Στην Αγία Παρασκευή οι κάτοικοι περιμένουν πάνω από πέντε χρόνια να κατασκευασθεί η παιδική χαρά, το ίδιο στη Σουρωτή, ενώ η Περιστερά περιμένει την κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου από το 2000. Η επέκταση Θέρμης περιμένει την κατασκευή των κόμβων, την ενίσχυση του δικτύου ύδρευσης, την κατασκευή της αποχέτευσης, της παιδικής χαράς και του νηπιαγωγείου.

Άμεση ανάγκη η διαπλάτυνση και ο ηλεκτροφωτισμός της εθνικής οδού Νέου Ρυσίου -Σουρωτής -Βασιλικών και Βασιλικών -Σουρωτής -Άγιου Αντώνιου -Μονοπηγαδου. Μεγάλη ανάγκη να συνεχισθεί η διαπλάτυνση και ο ηλεκτροφωτισμός της εθνικής οδού Θέρμης -Βασιλικών-Πολυγύρου. Και τα δύο έργα αφορούν την περιφέρεια.

Επίσης λόγω του μεγάλου προβλήματος που έχει προκύψει από την πανδημία πρέπει ο Δήμος να προχωρήσει στην εξεύρεση επί πλέον αιθουσών για τα σχολεία προκειμένου να μην έχουμε 25-27 μαθητές σε κάθε αίθουσα ,αλλά 15 για να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός, για να εξασφαλίζεται η υγεία των μαθητών και του προσωπικού των σχολείων. (δάσκαλοι ,καθηγητές, καθαρίστριες, κλπ.) Η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας.

Στον ευαίσθητο τομέα της ανακύκλωσης δεν έχει προχωρήσει τίποτα από το περιβόητο τοπικό σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων με τα τέσσερα ρεύματα (χαρτί , γυαλί,αλουμίνιο,πλαστικό μαζί και ο κάδος για τα οργανικά), ενώ τα κέρδη από τη διαχείριση της ανακύκλωσης καρπώνονται ιδιώτες και ας γίνεται η συλλογή με προσωπικό και μηχανήματα του Δήμου!

Η υποβάθμιση του περιβάλλοντος θεωρείται βέβαιη, αφού η προηγούμενη και σημερινή κυβέρνηση ,ο ΦΟΔΣΑ ,η περιφέρεια και ο δήμος Θέρμης ,επιμένουν στην εγκατάσταση της μονάδας επεξεργασίας αποβλήτων στον Άγιο Αντώνιο. Αυτή θα διαχειρίζεται 128.000 τόνους απορρίμματα το χρόνο συν 20.000 τόνους βιο-αποβλητα.

Η μονάδα από την επεξεργασία θα παράγει απορριματογενες καύσιμο υλικό το οποίο θα αγοράζουν ενεργοβόρες βιομηχανίες για καύση ,θα μολύνουν το περιβάλλον με καταστροφικές συνέπειες στην αγροτική οικονομία και την υγεία των ανθρώπων. Οι θέσεις μας ,αλλά και οι θέσεις της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΚΑΥΣΗ για ΔΙΑΛΟΓΗ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ, ΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ,ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ , ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ, ενώ βρίσκουν ευρεία αποδοχή μέσα στην κοινωνία, συγκρούονται άμεσα με τις πολιτικές του Δήμου, του ΦΟΔΣΑ και του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Ο δήμος μέσα στην πανδημία του covid 19 έπρεπε και πρέπει να διεκδικήσει από την κυβέρνηση την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας . Να ανοίξει τα κλειστά νοσοκομεία ΠΑΝΑΓΙΑ και ΛΟΙΜΩΔΩΝ, να αυξήσει τις ΜΕΘ και να προσλάβει υγειονομικό προσωπικό, να καλύψει όλες τις οργανικές θέσεις στο κέντρο υγείας Θέρμης και να ενισχύσει τα ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ του Κ.Υ.Θέρμης . Η κυβέρνηση πήρε και τους λιγοστούς γιατρούς αφήνοντας τους ασθενείς στα χωριά χωρίς γιατρό, να τρέχουν και να συνωστίζονται στα νοσοκομεία . Τα δε νοσοκομεία να χτυπάνε κόκκινο με όλες τις ΜΕΘ κατειλημμένες.

Η κυβέρνηση δεν «έχει» χρήματα για την υγεία έχει όμως εκατομμύρια για τα ΜΜΕ τα οποία στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική της. Έχει για τους ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΎΣ 4,5 δις ευρώ προκειμένου να εξυπηρετήσει τα μεγάλα συμφέροντα στις Α.Ο.Ζ. της ΕΞΟΝ -ΤΟΤΑΛ-ΕΜΙ. Έχει για τον Αλαφούζο 180 εκ.ευρω, για μεγάλες παροχές στους βιομηχάνους και τους εφοπλιστές, για την αστυνομία για να απαγορεύει και να καταστέλλει κινητοποιήσεις εργαζομένων και νεολαίας οι οποίοι διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Τους φορτώνει με βία, προσαγωγές και πρόστιμα. (17 Νοέμβρη-47 χρόνια από την μεγάλη εξέγερση του Πολυτεχνείου. Ημέρα μνήμης και αγώνα. 26 Νοέμβρη -Πανελλαδικη απεργία εργαζομένων. 6 Δεκέμβρη -12 χρόνια από την δολοφονία του 15χρονου Γρηγορόπουλου.)

Η Διοίκηση του δήμου δεν θέλει να αντιπαρατεθεί σε αυτή την πολιτική. Ακόμη και στον τομέα της εργασίας ο δήμος σέρνεται και εφαρμόζει αυστηρά τα μέτρα της κυβέρνησης με προσλήψεις χωρίς διαφάνεια ,με συμβάσεις δύο ,τεσσάρων, οχτώ και δέκα μηνών (οι καθαρίστριες στα σχολεία οι οποίες φθάνουν τις 130 ,οι μόνιμες είναι μόνο 14 . Πάνω από το 50% των εργαζόμενων στο δήμο είναι με συμβάσεις λίγων μηνών).

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ δεν υπάρχει. Ο Καποδίστριας ,ο Καλλικράτης, ο Κλεισθένης και οι τροπολογίες της Ν.Δ δημιούργησαν μια καλοπληρωμένη ελίτ διοίκηση η οποία διαχειρίζεται τον ιδρώτα των δημοτών μέσα από φόρους και τέλη. Δεν υπάρχει ισομερής καταμερισμός των εισπράξεων και του ΧΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ σύμφωνα με τις ανάγκες της κάθε κοινότητας. Μία βόλτα στην περιοχή και τα συμπεράσματα βγαίνουν εύκολα.

Ο μόνος δρόμος που μένει για τη λύση των προβλημάτων, είναι ο δρόμος της οργάνωσης των κατοίκων. Οι συλλογικότητες ,τα σωματεία, οι γειτονιές ,πρέπει να μελετήσουν, να ιεραρχήσουν τα προβλήματα που έχουν και συλλογικά – μαζικά να τα προβάλλουν και να διεκδικήσουν τη λύση τους , από τον Δήμο ,την Περιφέρεια , την Κυβέρνηση. Η ανάθεση της λύσης στον ((καλό !))δήμαρχο ,στον ((καλό!)) περιφερειάρχη, στον ((καλό!)) πρωθυπουργό είναι ΑΥΤΑΠΑΤΗ.

Το ΜΕΤΩΠΟ ΡΗΞΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ καταψήφισε τον προϋπολογισμό, το τεχνικό πρόγραμμα και την αύξηση δημοτικών τελών.

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ