Κάνεις δίαιτα; Αυτοί οι 3 ξηροί καρποί βοηθούν στην απώλεια κιλών - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Κάνεις δίαιτα; Αυτοί οι 3 ξηροί καρποί βοηθούν στην απώλεια κιλών



Και πρέπει να βάλεις στη διατροφή σου

Οι ξηροί καρποί είναι ο τρόπος της φύσης που μας δείχνει ότι τα καλά πράγματα έρχονται σε μικρές συσκευασίες. Αυτά τα μικρά διατροφικά «θαύματα» είναι γεμάτα με λίπη, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα που είναι υγιή για την καρδιά. Φυσικά, μπορείς να πάρεις πάρα πολλά οφέλη από αυτά τα πράγματα. 

Οι ξηροί καρποί έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και θερμίδες, σε σημείο που ενώ μια χούφτα μπορεί να σε κρατήσει χορτάτη μέχρι το δείπνο, μερικές ακόμη χούφτες μπορούν να καταστρέψουν την όρεξή σου εντελώς. Και παρόλο που οι ξηροί καρποί είναι μια υγιεινή επιλογή από μόνοι τους, μπορούν πολύ γρήγορα να γίνουν διατροφικές βόμβες όταν συνδυάζονται με ζαχαρούχα ή αλμυρά toppings.
Ποιοι είναι όμως οι τρεις ξηροί καρποί που αν τους εντάξεις στη διατροφή σου, μπορούν να σε βοηθήσουν να χάσεις κιλά;

Αμύγδαλα, κάσιους και φιστίκια Αιγίνης

Όλοι οι ξηροί καρποί είναι περίπου ίσοι σε θερμίδες και με μέτρο, είναι όλοι υγιείς προσθήκες σε οποιαδήποτε διατροφή. «Το μείγμα των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, πρωτεϊνών και φυτικών ινών θα σε βοηθήσει να αισθανθείς γεμάτη και να καταπολεμήσεις την όρεξή σου», λέει η Judy Caplan, RD, εκπρόσωπος της Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτολογίας.

Οι ξηροί καρποί με τις χαμηλότερες θερμίδες ανά γραμμάριο είναι
  • τα αμύγδαλα (23 καρποί περιέχουν 6 γραμμάρια πρωτεΐνης, 14 γραμμάρια λίπους), 
  • τα κάσιους (16 έως 18 καρποί, 5 γραμμάρια πρωτεΐνης, 13 γραμμάρια λίπους) και 
  • τα φιστίκια (49 καρποί, 6 γραμμάρια πρωτεΐνης, 13 γραμμάρια λίπους).
Απόφυγε τους ξηρούς καρπούς συσκευασμένους ή ψημένους σε λάδι. Αντ' αυτού, μπορείς να τους φας είτε σκέτους ψημένους ή ωμούς. (Οι ψημένοι καρποί μπορεί να έχουν θερμανθεί σε υδρογονωμένα ή ωμέγα-6 ανθυγιεινά λίπη ή σε υψηλές θερμοκρασίες που μπορούν να καταστρέψουν τα θρεπτικά τους συστατικά.)

3 ξηροί καρποί που θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος