Ακόμη 200 τάμπλετ παραχωρεί σε μαθητές δημοτικών σχολείων ο δήμος Θέρμης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ακόμη 200 τάμπλετ παραχωρεί σε μαθητές δημοτικών σχολείων ο δήμος Θέρμης



Άλλα διακόσια τάμπλετ παραχωρεί από σήμερα ο δήμος Θέρμης για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης σε παιδιά που δεν έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό.
Τα επιπλέον τάμπλετ, που διανέμει το Γραφείο Παιδείας με τον συντονισμό της αντιδημαρχίας Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς διατίθενται σε μαθητές των δημοτικών σχολείων του δήμου Θέρμης, ενώ άλλα ογδόντα έχουν, ήδη δοθεί σε οικογένειες με παιδιά στο γυμνάσιο ή το λύκειο.

«Ο Δήμος Θέρμης προμηθεύτηκε συνολικά τριακόσια τάμπλετ τα οποία διανέμονται όπου υπάρχει ανάγκη. Αυτό για να μη στερηθεί κανένα παιδί τη μάθηση, επειδή δεν έχει τα μέσα που χρειάζονται προκειμένου να συμμετέχει στην τηλεκπαίδευση. 
Η πρόσβαση στην γνώση είναι δικαίωμα για όλους, είτε στο σχολείο, είτε στο σπίτι σε αυτές τις έκτακτες συνθήκες που ζούμε σήμερα», τόνισε σε δήλωσή του ο Στέλιος Αποστόλου, αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς.

Η επιλογή των διακοσίων οικογενειών γίνεται με αυστηρά οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια σε συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων του δήμου Θέρμης.

«Στόχος μας είναι κανένα παιδί να μην μείνει μόνο του στη μάχη αυτή και κανένα παράθυρο γνώσης να μην μείνει κλειστό. Τίποτα, φυσικά δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ανθρώπινη επαφή που μπορεί να έχει ένα παιδί με τους δασκάλους και τους συμμαθητές του. Όμως, μπορούμε και πρέπει να είμαστε ‘κοντά’ ο ένας στον άλλον με συνεργασία, αλληλεγγύη και αλληλοϋποστήριξη» συμπλήρωσε η Ευαγγελία Κούτρη, πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.