Μήνυμα του προέδρου της κοινότητας Βασιλικών για την παγκόσμια ημέρα ηλικιωμένων - video - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Μήνυμα του προέδρου της κοινότητας Βασιλικών για την παγκόσμια ημέρα ηλικιωμένων - video


//Ανακοίνωση:
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των ηλικιωμένων πριν μερικές μέρες οφείλουμε όλοι μας να πούμε δύο λόγια για τα ΚΑΠΗ και ειδικά για το ΚΑΠΗ των Βασιλικών. 

Καταρχας η βασική φιλοσοφία λειτουργίας και ίδρυσης των ΚΑΠΗ είναι η προάσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων των ηλικιωμένων και η παροχή εξωιδρυματικης προστασίας. Το πιο σημαντικό σημείο στην έννοια της ανοιχτής προστασίας των ηλικιωμένων είναι η παραμονή τους στην Κοινότητα ως ισότιμα και ενεργά μέλη, δηλαδή η παραμονή τους στο οικείο περιβάλλον της οικογένειας, της γειτονιάς, της Κοινότητας, του φιλικού περίγυρου.

Όλα τα παραπάνω επιτυγχανονται με συμμετοχή των ηλικιωμένων σε διάφορες δράσεις εθελοντισμου αλλά και εκδηλώσεις πολιτιστικές, κοινωνικές, θρησκευτικές κλπ. Στην Ελλάδα οι ηλικιωμένοι αποτελούν ένα ιδιαίτερο κομμάτι του πληθυσμού μιας και εξακολουθούν να προσφέρουν πολλές υπηρεσίες φροντίζοντας τα εγγόνια τους αλλά ακόμη και δουλεύοντας αμισθί βοηθώντας τα παιδιά τους. 

Έτσι και στα Βασιλικά το ΚΑΠΗ είναι κάτι ξεχωριστό κάνοντας το από τα πιο δραστήρια σε όλο το Δήμο. Μεγάλη συμμετοχή και ενεργητική δράση των πολλων μελών του. Παρόντες τα μέλη με ένα εξαιρετικό Διοικητικό συμβούλιο σε όλα τα δρώμενα της Κοινότητας Βασιλικών και του Δήμου. 

Άναμμα του Δέντρου,Καρναβάλι, ενημερωτικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκδρομές αναψυχής και προσκυνησεως, εθελοντισμοι κλπ. Εκπροσωποντας το Κοινοτικό συμβούλιο Βασιλικών και έχοντας την μεριμνα για την εύρυθμη λειτουργία της συγκεκριμένης δομής νοιώθουμε όλοι οι Βασιλικιωτες και Λακκιωτες υπερηφάνεια για ένα πραγμα:στα 1000 σπίτια των Βασιλικών και της Λακκιας δεν υπάρχει ακόμη ούτε ένας παππούς και γιαγιά σε οίκο ευγηρίας.




Δείτε ακόμη:
Δ.Θέρμης: Προστατεύονται τελικά οι ηλικιωμένοι με κλειστά ΚΑΠΗ; Η απόφαση για την απαλλαγή των μισθωτών κυλικείων