Έρχονται στους δρόμους τα νέα αόρατα σταθερά ραντάρ - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Έρχονται στους δρόμους τα νέα αόρατα σταθερά ραντάρ



Ένας νέος τύπος σταθερών ραντάρ, για την επιτήρηση των ορίων ταχύτητας (αρχικά) πολύ μικρότερων σε διαστάσεις, θα δοκιμαστεί σε δύο επαρχιακές πόλεις της Γαλλίας από τον επόμενο μήνα (Νοέμβριο).
Τα μικρά σε διαστάσεις ραντάρ θα τοποθετηθούν στο Montpellier και στο Montbeliard.

Η Γαλλική αστυνομία σε συνεργασία με την τροχαία θα δοκιμάσουν ένα ραντάρ πολύ μικρό σε διαστάσεις (τσέπης το αποκαλούν), που προορίζεται για χρήση σε κεντρικούς δρόμους πόλης. Η πρώτη φάση των αστικών δοκιμών για τα νέα αυτά ραντάρ θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο στις πόλεις Montpellier και Montbeliard



Οι πρώτες δοκιμές θα ξεκινήσουν σε πραγματικές συνθήκες με διάρκεια έξι μηνών. Όπως και με τα «κλασικά» ραντάρ, αυτό το μοντέλο, θα καταγράφει παραβάσεις, οι οποίες αφορούν τα όρια ταχύτητας και την παραβίαση φωτεινών σηματοδοτών. Ωστόσο, θα είναι σε θέση να παρακολουθούν την χρήση της ζώνης ασφαλείας ή τη χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση. Ωστόσο, καθώς πρόκειται για δοκιμή, δεν θα σταλεί καμία κλήση/πρόστιμο τις πρώτες ημέρες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Figaro» η τροχαία έχει προβλέψει τη λειτουργία με… δολώματα: Ορισμένες συσκευές θα λειτουργούν ενώ άλλες θα είναι ανενεργές αλλά με αποτρεπτικό αποτέλεσμα, καθώς ο οδηγός δεν θα γνωρίζει αν είναι σε λειτουργία (δεν υπάρχει ορατό φλας ). 

Οι 500 συσκευές αυτού του τύπου έχουν σχεδιαστεί για την αντικατάσταση παλαιών μοντέλων, εάν τελικά οι δοκιμές επιβεβαιώνουν την σωστή λειτουργεία αυτού του ραντάρ.