Koρμός πάστα ταψιού ! - Εύκολη συνταγή - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Koρμός πάστα ταψιού ! - Εύκολη συνταγή



ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΟΡΜΟΥ:
2 πακετα μπισκοτα πτι μπερ,

100 γρ αχνη ζαχαρη,

250 γρ βιταμ,

4 κ.σ.κακαο,

1 φλ.του ελληνικου καφε κονιακ,

200 lml γαλα φρεσκο!!!


Εκτέλεση

Βαζουμε στο μπολ βιταμ-αχνη,κακαο και τα δουλευουμε 5 λεπτα!

Ριχνουμε το κονιακ!

Βουτωντας τα μπισκοτα στο γαλα τα σπαμε μεσα στο μείγμα!

Τα ανακατευουμε ολα μαζι!

Βαζουμε το μείγμα στο ταψι(30χ27) και το ισιωνουμε!!!!

ΣΑΝΤΙΓΙ

Χτυπαμε 2 μορφατ μεταλλικα κουτια με 1 ζαχαρουχο γαλα(400γρ)!!

Την απλωνουμε απαλα πανω στο γλυκο!

Το βαζουμε στο ψυγειο για να παγωσει!

ΓΛΑΣΣΟ:

Βαζουμε στην κατσαρολακι στην εστια στο χαμηλο 250 γρ κρεμα γαλακτος να.ζεσταθει!!!

Σπαμε μεσα 250 γρ κουβερτουρα!!!

Ανακατευουμε και οταν πηξει την κατεβαζουμε και ριχνουμε μεσα 2 κ.σ.βιταμ!!

Ανακατευουμε συνεχεια κατα διαστηματα μεχρι να κρυωσει!!!

Βγαζουμε το κρυο γλυκο και ριχνουμε απαλά το γλασσο!!!