Αποκτήσατε δυσάρεστη αναπνοή λόγω της μάσκας; Δείτε τι συμβαίνει - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Αποκτήσατε δυσάρεστη αναπνοή λόγω της μάσκας; Δείτε τι συμβαίνει






Εάν φορώντας μάσκα προσώπου και διαπιστώνετε ότι η αναπνοή σας δεν είναι και τόσο καλή, δεν είστε οι μόνοι. Συμβαίνει σε πολλούς και τώρα με τη μάσκα, ακόμη περισσότερους.

Η κακή αναπνοή και δη η χρόνια μπορεί να προκληθεί από ξηρό στόμα, ορισμένα φάρμακα, κακή στοματική υγιεινή και διατροφή. Σε κάθε μία από αυτές τις περιπτώσεις, τα παθογόνα βακτήρια και οι ενώσεις του θείου παράγονται με έντονο ρυθμό, με αποτέλεσμα άσχημη μυρωδιά στο στόμα.

Ελαττώστε τη ζάχαρη που καταναλώνετε και τα πολύ όξινα τρόφιμα
Τα βακτήρια στο στόμα σας τρέφονται από τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα ή όξινα, αφήνοντας πίσω τους μια έντονη μυρωδιά. Η εξάλειψη αυτών από τη διατροφή σας, ή απλά το βούρτσισμα των δοντιών μετά την κατανάλωσή τους, μπορεί να βοηθήσει.

Χρησιμοποιήστε στοματικές ταινίες στο νυχτερινό ύπνο
Κλειστό στόμα και αναπνοή από το μύτη σημαίνει λιγότερα βακτήρια, λιγότερο ή και καθόλου ροχαλητό, αλλά και λιγότερο βρουξισμό των δοντιών. Ένα καλό τέτοιο προϊόν πρέπει να είναι απαλό, να επιτρέπει τον εξαερισμό και να μην ερεθίζει το δέρμα.

Πιείτε περισσότερο νερό
Ένας απλός, αποτελεσματικός και δωρεάν τρόπος για να αντιμετωπίσετε την κακή αναπνοή είναι να πίνετε άφθονο νερό. Το σάλιο είναι ένα ζωτικό εργαλείο για τη διατήρηση της μικροβιακής χλωρίδας του στόματος.

Ξεκινήστε το βούρτισμα της γλώσσας
Η απόξεση της γλώσσας αποδείχθηκε σε μια μελέτη ότι ήταν πιο αποτελεσματική στη βελτίωση της κακής αναπνοής από το βούρτσισμα των δοντιών. Αυτό μπορείτε να το κάνετε με την οδοντόβουρτσα αλλά και με μια ειδική μεταλλική ξύστρα. Οι συσκευές είναι απλές στη χρήση, σχετικά φθηνές και βοηθούν στην απομάκρυνση της συσσώρευσης βακτηρίων και ενώσεων θείου που μπορεί να συγκεντρωθούν στη γλώσσα.