Θέρμη: Ποιος δεν τίμησε τελικά εχθές τη μεγάλη επέτειο; Ενδοδημοτικές κόντρες με αφορμή τον εορτασμό του Μακεδονικού αγώνα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Θέρμη: Ποιος δεν τίμησε τελικά εχθές τη μεγάλη επέτειο; Ενδοδημοτικές κόντρες με αφορμή τον εορτασμό του Μακεδονικού αγώνα



Με έκπληξη διαβάσαμε τις τελευταίες ώρες ανακοινώσεις εκατέρωθεν δημοτικών παρατάξεων σχετικά με τον εορτασμό του Μακεδονικού αγώνα εχθές Κυριακή 18/10 στη Θέρμη.

Αφορμή αποτέλεσε η ανακοίνωση της παράταξης "Παρέμβαση Πολιτών Δ.Θέρμης" η οποία αφήνει αιχμές ότι δε δόθηκε από τον Δήμο η απαραίτητη έμφαση στην ημέρα. Επίσης, όπως διαπιστώσαμε από το φωτογραφικό υλικό που δημοσίευσε τόσο η ανωτέρω παράταξη όσο και ο "Σύλλογος Γηγενών Μακεδόνων Θέρμης" ο οποίος διοργάνωσε την εκδήλωση, δεν υπήρχε καμία φωτογραφία εκπροσώπων του Δήμου παρά μόνο της "Παρέμβασης Πολιτών".

Για τον λόγο αυτό, η THERMISnews.gr επικοινώνησε με το Γραφείο Τύπου του Δήμου για να ενημερωθεί σχετικά, πριν ακόμη εκδοθεί η ανακοίνωση της παράταξης του Δημάρχου. 

Έτσι, πληροφορηθήκαμε ότι: 

O δήμος προβάλλει στην ιστοσελίδα του, πέρα από τη δική του δραστηριότητα και κάθε εκδήλωση των τοπικών συλλόγων. 
Τον τελευταίο καιρό που, λόγω της πανδημίας, οι περισσότερες εκδηλώσεις έχουν ανασταλεί ή και ματαιωθεί, ενώ σε όσες γίνονται, υφίστανται σαφείς περιορισμοί ως προς την προσέλευση, ο δήμος αποφεύγει την προαναγγελία εκδηλώσεων, ακόμη και δικών του, προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός, λόγω covid-19. 

Εντούτοις, στην ιστοσελίδα του δήμου προβάλλονται όλες οι εκδηλώσεις των συλλόγων μετά την διενέργειά τους, εφόσον βεβαίως, οι διοργανωτές αποστείλουν το κατάλληλο υλικό (δελτίο Τύπου και φωτογραφίες). 

Επίσης, στην εν λόγω εκδήλωση ο Δήμος ασφαλώς και εκπροσωπήθηκε (όπως ανέφεραν και αργότερα σε ανακοίνωσή τους) από τον Δήμαρχο και άλλους εκπροσώπους με κατάθεση στεφάνων όπως κάθε χρόνο.



Παραθέτουμε τις ανακοινώσεις ως έχουν:

Η "Παρέμβαση Πολιτών" ανακοίνωσε εχθές Κυριακή:
Γιόρτασε σήμερα, Κυριακή 18 Οκτωβρίου και ώρα 10.30 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Θέρμης, ο Σύλλογος Γηγενών Μακεδόνων Θέρμης “Ο Μέγας Αλέξανδρος”, με ομιλητή το Διδάκτορα Αριστοτέλη Σπυριδόπουλο τον Μακεδονικό Αγώνα! 
Χοροστάτησε, συνεόρτασε μαζί μας και μας ευχήθηκε ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Κασσανδρείας κ. κ. Νικόδημος.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η Παρέμβαση Πολιτών Δήμου Θέρμης τιμώντας τους νεκρούς του Μακεδονικού Αγώνα προγόνους μας!
Αίσθηση προκάλεσε η στάση της διοίκησης του Δήμου μας που εφέτος, προφανώς επικαλούμενη τον Covid-19, δεν έκανε καμία αναφορά στην ημέρα -όπως μέχρι τώρα στις ανακοινώσεις της επίσημης σελίδας του συνήθιζε. http://www.thermi.gov.gr/info/?cat=6

 

Η ανακοίνωση-απάντηση της "Δημοκρατικής Ενότητας":
Δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς αυτή είναι η συνήθης πρακτική τους, ωστόσο δεν παύει να προκαλεί θλίψη το γεγονός ότι η “Παρέμβαση Πολιτών” δεν διστάζει να εκμεταλλεύεται ακόμη και τις εκδηλώσεις των Συλλόγων του δήμου μας προκειμένου να κάνει φτηνή αντιπολίτευση. 
Έτσι, στην προσπάθειά της να εξυπηρετήσει καθαρά μικροπαραταξιακούς σκοπούς, επιχείρησε να οικειοποιηθεί την εκδήλωση την οποία κάνει κάθε χρόνο ο Σύλλογος Γηγενών Μακεδόνων Θέρμης “Μέγας Αλέξανδρος”, στο πλαίσιο της Ημέρας Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα. 
Στελέχη της “Παρέμβασης Πολιτών”, με πρώτη και καλύτερη την επικεφαλής κ. Άννα Τσιφτελίδου έσπευσαν να φωτογραφηθούν με μέλη του Συλλόγου, διαδίδοντας ψευδώς ότι η διοίκηση του δήμου αγνόησε την εκδήλωση. 
Δεν δίστασαν μάλιστα, να εμπλέξουν στα μικροπολιτικά παιχνίδια τους ακόμη και τον Σεβασμιότατο μητροπολίτη Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημο λέγοντας πως “συνεόρτασε μαζί μας και μας ευχήθηκε”! Σύμφωνα, δηλαδή, με την “Παρέμβαση Πολιτών” ο Σεβασμιότατος δεν συνεόρτασε με τον δήμο, δεν συνεόρτασε με τον Σύλλογο “Μέγας Αλέξανδρος”, παρά παρέστη για να συνεορτάσει με την παράταξή τους! 
Ωστόσο, η πραγματικότητα, την οποία επιχείρησαν να διαστρεβλώσουν, τους διαψεύδει. Ο δήμος Θέρμης φυσικά και εκπροσωπήθηκε στην εκδήλωση, όπως κάνει άλλωστε κάθε χρόνο, στο υψηλότερο επίπεδο, από τον δήμαρχο Θεόδωρο Παπαδόπουλο ο οποίος κατέθεσε και στεφάνι. Το “παρών” έδωσαν επίσης η πρόεδρος της ΔΕΠΠΑΘ Αθηνά Παπαδάκη καθώς και ο πρόεδρος της Κοινότητας Θέρμης Στάθης Πιστέλας. 
Η αντιπολιτευτική ένδεια της “Παρέμβασης Πολιτών” είναι εξόφθαλμη και πασιφανής. Ωστόσο, το γεγονός αυτό, δεν μπορεί να δικαιολογήσει τέτοιου είδους πολιτικά ατοπήματα. Η διοίκηση του δήμου και η “Δημοκρατική Ενότητα” δεν πρόκειται να τους ακολουθήσει σε αυτόν τον κατήφορο. 
Εμείς συνεχίζουμε να βαδίζουμε στο δρόμο που χαράξαμε εδώ και πολλά χρόνια, το δρόμο της ειλικρίνειας, της ενότητας και της συνεργασίας και όχι σε αυτόν του ψεύδους και του διχασμού.

Κατά τα άλλα, ο εορτασμός της επετείου κύλησε ομαλά. Μετά από τη Θ.Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, έγινε η κατάθεση στεφάνων στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου. 
Οπως τονίζεται, "ο Σύλλογος, σύσσωμος, θα συνεχίσει να αποδίδει φόρο τιμής, με τον ανάλογο σεβασμό, στους ήρωες Μακεδονομάχους που θυσιάστηκαν για την ελευθερία αυτού του τόπου".

Ευχόμαστε ...Και του χρόνου, με τη συμμετοχή του κόσμου που αναλογεί σε τέτοιες εκδηλώσεις μνήμης...



Δείτε ακόμη: