Το τρόφιμο που «καίει» το λίπος, μειώνει την πίεση και πρέπει να το εντάξουμε στη διατροφή μας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Το τρόφιμο που «καίει» το λίπος, μειώνει την πίεση και πρέπει να το εντάξουμε στη διατροφή μας


Μελέτη επιστημόνων υποδεικνύει ποιο τρόφιμο «καίει» το λίπος, μειώνει την πίεση και πρέπει να έχει καίρια θέση στη διατροφή μας.


Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας πραγματοποίησαν ένα πείραμα, με τη συμμετοχή αρκετών δεκάδων εθελοντών, που αποδεικνύει τα ευεργετικά αποτελέσματα των φιστικιών.

Κατά τη διάρκεια της μελέτης, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Nutrients», οι μισοί από τους εθελοντές κατανάλωναν περίπου 42 γραμμάρια φιστικιών την ημέρα για τέσσερις μήνες.

Οι συμμετέχοντες στο πείραμα αύξησαν, επίσης, τη σωματική τους δραστηριότητα και έλαβαν συμβουλές για την απώλεια βάρους σε σχέση με τη διατροφή και τη συμπεριφορά.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, και οι δύο ομάδες έχασαν περίπου το 5% του σωματικού τους βάρους και μείωσαν σημαντικά τη μέση και τον δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ).

Η «ομάδα των φιστικιών» είχε, επίσης, σημειώσει πτώση της αρτηριακής πίεσης και είχε υψηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικών, όπως καροτενοειδή και λουτεΐνη.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι επιστήμονες συμφωνούν ότι η περιεκτικότητα σε θερμίδες όλων των ξηρών καρπών είναι υψηλή, αλλά επιμένουν ότι αποτελούν βασικό μέρος μιας υγιεινής διατροφής και ότι είναι σημαντικό να τους συμπεριλάβουμε στο μενού.


Τα οφέλη και οι κίνδυνοι

Μια Ρωσίδα διατροφολόγος έχει υποστηρίξει ότι οι ξηροί καρποί αποτελούν σημαντική πηγή γλουτένης και καλών λιπών, αλλά είναι σημαντικό να τους καταναλώνουμε σωστά.

Επιπλέον, τα καρύδια μπορεί να είναι επικίνδυνα για όσους πάσχουν από αλλεργίες, ουρική αρθρίτιδα και γαστρεντερικά προβλήματα, δήλωσε μια από τους συναδέλφους της.