Η "Παρέμβαση Πολιτών Δ.Θέρμης" για το 7ο νηπιαγωγείο: Ουδέν μονιμότερον του «προσωρινού» - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η "Παρέμβαση Πολιτών Δ.Θέρμης" για το 7ο νηπιαγωγείο: Ουδέν μονιμότερον του «προσωρινού»


Η ανακοίνωση της παράταξης "Παρέμβαση Πολιτών Δ.Θέρμης" για τη μεταστέγαση του 7ου νηπιαγωγείου στο 3ο δημοτικό Τριαδίου"


«…το 7ο νηπιαγωγείο το οποίο θα στεγαστεί προσωρινά στο 3ο δημοτικό σχολείο Τριαδίου…»
[σχετική ανακοίνωση]

Τι σημαίνει σε αυτή την περίπτωση "προσωρινά"; 
Έχει σχέση αυτό το επίρρημα «προσωρινά» με το παλαιότερο «Πρὸς ὤρας»; Για πόσο μικρό χρονικό διάστημα γίνεται η κουβέντα; 

Για παράδειγμα, περισσότερο ή λιγότερο προσωρινά από όσο στεγάζεται το «2ο Λύκειο Θέρμης-Γιώργος Ιωάννου» στο κτίριο της πρώην βιοτεχνίας στην περιοχή Αποθήκες, ή το 2ο Λύκειο Μίκρας σε μισθωμένο κτίριο και εκτός οικισμού στο οποίο οι μαθητές μετακινούνται με λεωφορεία; 

Περισσότερο ή λιγότερο προσωρινά από όσο στεγάζεται το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ραιδεστού στη δική του βιοτεχνία ή το 2ο Δημοτικό Πλαγιαρίου στις αίθουσες του νηπιαγωγείου;


Δυστυχώς αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι το 7ο Νηπιαγωγείο θα λειτουργήσει τόσο… προσωρινά στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Θέρμης, στο Τριάδι.

Και διευκρινίζουμε:Στην προσωπική του σελίδα στα κοινωνικά δίκτυα (fb) ο αντιδήμαρχος Παιδείας Στέλιος Αποστόλου, στις 11 Ιουλίου, δηλώνει στα σχόλια ότι «Εδώ και πολύ καιρό έχουν τελειώσει οι μελέτες κατασκευής του νέου νηπιαγωγείου στην επέκταση».

Σε συνέντευξή του στις 15 Ιουλίου, στο site του Δήμου σε κείμενο με τίτλο: «Νέο γυμνάσιο και ένα επιπλέον νηπιαγωγείο στο δήμο Θέρμης» ο δήμαρχος δηλώνει για το ίδιο θέμα ότι «…ο δήμος ολοκληρώνει τις μελέτες για την κατασκευή του 7ου νηπιαγωγείου στην περιοχή της επέκτασης Θέρμης και αμέσως μετά θα προχωρήσει στη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης, ώστε να ενταχθεί το έργο στα νέα χρηματοδοτικά προγράμματα για κατασκευή σχολείων»
[σχετική ανακοίνωση]

Στο Τεχνικό Πρόγραμμα για το επόμενο έτος, 2021 διαβάζουμε ότι συνεχίζεται η μελέτη για το 7ο Νηπιαγωγείο Θέρμης και διαπιστώνει ο καθένας ότι η μελέτη δεν έχει ολοκληρωθεί όπως καυχιέται ο Αντιδήμαρχος παιδείας, κ. Αποστόλου! Δυστυχώς!!!
Πόσο, λοιπόν, πρόκειται να διαρκέσει αυτό το «προσωρινά»;
Πόσες τάξεις προνηπίων/νηπίων θα περάσουν από τις προσωρινές εγκαταστάσεις του 7ου νηπιαγωγείου αν λάβουμε υπόψη μας ότι κάθε παιδί περνάει απ’ το νηπιαγωγείο για δυο μόνο χρόνια!!!

Ουδέν μονιμότερον του «προσωρινού»!
 
Παρέμβαση Πολιτών Δήμου Θέρμης


Σχετικά άρθρα:
Αντίθετοι οι γονείς στη μετακίνηση των παιδιών τους από το 3ο στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Θέρμης/Τριαδίου - Η ανακοίνωση του Συλλόγου