Εφαρμογή σε smartphone του Δήμου Θέρμης ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο για κίνδυνο πυρκαγιάς - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Εφαρμογή σε smartphone του Δήμου Θέρμης ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο για κίνδυνο πυρκαγιάς




// Η ανακοίνωση του Δήμου Θέρμης:Δεκάδες συμπολίτες μας ενημερώνονται και λαμβάνουν οδηγίες για τον κίνδυνο πυρκαγιάς σε πραγματικό χρόνο μέσω του συστήματος Ofire+, το οποίο ανέπτυξαν ο δήμος Θέρμης και η εταιρεία Όμικρον.

Πρόκειται για μια χρηστική εφαρμογή για smartphone, η οποία ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο για τις μετεωρολογικές συνθήκες και την επικινδυνότητα πυρκαγιάς, σε όλη την περιοχή του δήμου Θέρμης.

Η εφαρμογή Ofire+ Public Thermis είναι διαθέσιμη στο playstore από τον Ιούνιο του 2020 και απευθύνεται σε δημότες, κατοίκους και επισκέπτες του δήμου Θέρμης.

Μέσω του Ofire+ mobile μπορεί ο χρήστης να λαμβάνει ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο για τον επίσημο Δείκτη Επικινδυνότητας Έναρξης Πυρκαγιάς (FWI), που εκδίδει καθημερινά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, τις μετεωρολογικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, την έναρξη μιας φωτιάς εντός του δήμου Θέρμης και τη δυνατότητα αυτόματων κλήσεων σε Πυροσβεστική (191), ΕΚΑΒ (166) και Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης (112)


Παρέχει, ακόμη, οδηγίες απομάκρυνσης προς τα πλησιέστερα σημεία καταφυγής που εμφανίζονται στον χάρτη.
Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να ενημερώνονται για φωτιές σε συγκεκριμένους οικισμούς ή στο σύνολο της ζώνης λειτουργίας του συστήματος Ofire+.

Μπορείτε να δείτε όλη τη λειτουργικότητα της εφαρμογής κινητού για δημότες, εργαζόμενους και επισκέπτες (Ofire+ Public Thermis) στο παρακάτω βίντεο.