3 ιδανικά δροσιστικά κοκτέιλ για τις ημέρες του καύσωνα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

3 ιδανικά δροσιστικά κοκτέιλ για τις ημέρες του καύσωνα



Με τις ημέρες του καύσωνα να είναι μπροστά μας, θα πρέπει να γνωρίζει ποια κοκτέιλ θα σου προσφέρουν την απαραίτητη αίσθηση δροσιάς κατά τις νυχτερινές σου εξόδους.


Υπάρχει τίποτα καλύτερο σε μία καυτή μέρα του καλοκαιριού από το να φας ή να πιεις κάτι παγωμένο και δροσιστικό; Σίγουρα όχι.

Για όσους θέλουν να συνδυάσουν τη διασκέδασή τους με δροσερά ποτά, υπάρχει μία σειρά από έξυπνες επιλογές με κοκτέιλ που θα σε κάνουν ξεχάσεις για λίγο την ανυπόφορη ζέστη. Ακόμα και μόνο σου να είσαι στο σπίτι σου, αν έχεις ένα blender, πάγο και λίγη φαντασία μπορείς να κάνεις θαύματα.


Παγωμένες Μαργαρίτες

Όταν σκέφτεσαι παγωμένα ποτά, μία κρύα Μαργαρίτα είναι το πρώτο που σου έρχεται στο μυαλό. Είναι δύσκολο να ανταγωνιστεί κάποιο άλλο αυτό το μισολιωμένο, γλυκό πότο όταν θες να αποδράσεις από τη ζέστη. Η συνταγή είναι εύκολη, καθώς διαθέτει 4 απλά συστατικά. Συνεπώς, φρόντισε να το βάλεις στη λίστα προτεραιότητάς σου και θα μας θυμηθείς.

Μέθοδος εκτέλεσης:
Ξεκινάμε περνώντας μία φέτα lime στο εξωτερικό μέρος του χείλους του ποτηριού και μετά το βυθίζουμε σε αλάτι, έτσι ώστε το αλάτι να προσκολληθεί στο ποτήρι χωρίς να περάσει μέσα σε αυτό.

Προσθέτουμε όλα τα συστατικά στο shaker, γεμίζουμε με άφθονο πάγο και χτυπάμε καλά για περίπου 10 δευτερόλεπτα.

Σουρώνουμε το ποτό σε ένα ποτήρι περνώντας το και από σουρωτήρι τσαγιού. Με αυτόν τον τρόπο δεν αφήνουμε τα μικρά κομματάκια πάγου (που λιώνουν πολύ εύκολα) να περάσουν μέσα στο ποτό.

Γαρνίρουμε με μία φέτα lime και απολαμβάνουμε μια καταπληκτική Margarita.



Παγωμένη Φράουλα Daiquiris
Ένα από τα βασικά ποτά της οικογένειας των παγωμένων ποτών, το φράουλα daiquiris είναι το πιο δημοφιλές ποτό στα πάρτι. Αν περάσει ένα πλοίο κοντά από την παραλία που γίνεται το πάρτι, μάλιστα, θα νομίζει ότι είσαι σε κρουαζιερόπλοιο.


Συστατικά:60 ml Ρούμι λευκό
10 ml Φρέσκος χυμός lime (μοσχολέμονο)
15 ml σιρόπι ζάχαρης
4-5 μεγάλες φράουλες

Μέθοδος εκτέλεσης:
Για το σιρόπι ζάχαρης θα πρέπει η αναλογία σε ζάχαρη και νερό να είναι ισόποση, δηλαδή για ένα κιλό ζάχαρης θα χρειαστούμε 1 λίτρο νερό, για 100 gr ζάχαρης 100 ml νερό. Ανακατεύουμε καλά τη ζάχαρη με το νερό ώστε να διαλυθεί όλη η ζάχαρη και να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Για το Strawberry Daiquiri βάζουμε όλα τα υλικά με πάγο στο shaker και αναμιγνύουμε καλά. Σουρώνουμε και σερβίρουμε σε ένα παγωμένο ποτήρι Cocktail. 

Στην περίπτωση που θέλουμε να το κάνουμε σαν γρανίτα (Frozen), αναμιγνύουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μαζί με πάγο σε υψηλή ταχύτητα για περίπου 20 δευτερόλεπτα. 

Αδειάζουμε σε ποτήρι χαμηλό ή σε ποτήρι Cocktail, διακοσμούμε με μια φράουλα ή με lime και σερβίρουμε με καλαμάκια.



Πίνα Κολάντα
Αν σου αρέσει η Πίνα Κολάντα σε καταλαβαίνουμε. Νιώθεις σα να τραγουδάς κάποιο τραγουδί όταν κρατάς στο χέρι σου αυτό το αναζωογονητικό ποτί. Ειδικά αν κρατάς πολλά στα χέρια σου. Πρόκειται για μία συνταγή που θα σου πάρει μόλις 5 λεπτά.

Συστατικά:40ml Ρούμι
40ml Κρέμα Καρύδας ή γάλα Καρύδας
100ml Χυμό Ανανά
Φέτες Ανανά και κεράσια Maraschino για γαρνίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης:
Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε όλα τα υλικά (Ρούμι, Κρέμα Καρύδας ή γάλα Καρύδας, Χυμό Ανανά και πάγο) και αναμειγνύουμε καλά. Σερβίρουμε σε ποτήρι τύπου "hurricane" και γαρνίρουμε με μία φέτα ανανά και κεράσι Maraschino.

Το κοκτειλ πινα κολαντα είναι έτοιμο.