Πρωτιά για το Δημοτικό Σχολείο Κάτω Σχολαρίου στο Μαθητικό Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού “Καν’ το ν’ ακουστεί” - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πρωτιά για το Δημοτικό Σχολείο Κάτω Σχολαρίου στο Μαθητικό Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού “Καν’ το ν’ ακουστεί”



Για μία ακόμη χρονιά πραγματοποιήθηκε ο Μαθητικός Διαγωνισμός Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού «Κάν’ το ν’ ακουστεί», που όπως είναι γνωστό απευθύνεται στις σχολικές μονάδες της Ελλάδας, της Κύπρου, της Ομογένειας, αλλά και στις υπόλοιπες σχολικές μονάδες διεθνώς.

 
Στόχος του διαγωνισμού είναι να αναδείξει τις ανησυχίες του μαθητικού κόσμου, επιδιώκοντας την ελεύθερη έκφραση των παιδιών και την προβολή της δικής τους ματιάς σε επίκαιρα ζητήματα της κοινωνίας μας. Την πρώτη θέση κατέκτησαν οι 4 μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Σχολαρίου φέτος, καθώς το όμορφο τραγούδι τους ανταποκρίθηκε πλήρως στις απαιτήσεις της θεματικής ενότητας του διαγωνισμού που ήταν «Εκπέμπουμε σήμα κινδύνου, αγκαλιάζουμε τη Γη».

Τα παιδιά με μεθοδικότητα και μεράκι και με την πολύτιμη βοήθεια του δασκάλου τους κ. Μηνά Γκίνου δούλεψαν μαζί για να αποστείλουν ένα ραδιοφωνικό μήνυμα, με ένα μοναδικό πρωτότυπο τραγούδι, που άφησε σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η μαθητική μας κοινότητα όχι μόνο εκφράστηκε καλλιτεχνικά, αλλά κατάφερε με τον καλύτερο τρόπο να αναδείξει τους προβληματισμούς, που εγείρονται από την αλόγιστη εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου του πλανήτη μας και αγωνίζεται ειρηνικά ενάντια στις απερίσκεπτες ενέργειες που καταστρέφουν τη βιοποικιλότητα. 

Οι 4 μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Σχολαρίου παρουσίασαν μοναδικά τη δική τους πρόταση, το “μία απόφαση σωστή”, για τη διάσωση του φυσικού περιβάλλοντος, το sos που εκπέμπει η γη μας και πρότειναν μέσα από το τραγούδι τους έναν νέο τρόπο ύπαρξης και σκέψης που θα διασφαλίζει στους αυριανούς ενήλικες, ένα υγιές και βιώσιμο φυσικό περιβάλλον.

Πρόκειται για ένα διαγωνισμό που συνδιοργανώνεται από την Επιστημονική Εταιρεία «Διαθεματικό Διαπολιτισμικό Ραδιόφωνο της Εκπαιδευτικής Κοινότητας – European School Radio, Το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο», το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου. Τη δράση υποστηρίζει το ΕΚΟΜΕ Α.Ε.
Εποπτευόμενοι φορείς | Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας

Tο τραγούδι “Μία απόφαση σωστή” του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Σχολαρίου του Δήμου Θέρμης,ήταν εκείνο που αμέσως ξεχώρισε, εντυπωσίασε και φυσικά κατέκτησε την πρώτη θέση. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για το υπέροχο αυτό τραγούδι σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν και στο δάσκαλό τους κ. Μηνά Γκίνο.

Το τραγούδι τους :