Αντιμετώπιση του φλοιοφάγου εντόμου σε αστικά και περιαστικά δάση του Δ.Θέρμης με σειρά υλοτομικών εργασιών σε όλες τις Κοινότητες - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Αντιμετώπιση του φλοιοφάγου εντόμου σε αστικά και περιαστικά δάση του Δ.Θέρμης με σειρά υλοτομικών εργασιών σε όλες τις Κοινότητες



Υλοτομικές εργασίες για την αντιμετώπιση του φλοιοφάγου εντόμου βρίσκονται σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες. Παρεμβάσεις πραγματοποιούνται σε όλα τα αστικά και περιαστικά πευκοδάση στις Κοινότητες του Δήμου Θέρμης. 

Ειδικότερα, σε συνέχεια των υλοτομικών εργασιών έκτακτης κάρπωσης για την αντιμετώπιση του φλοιοφάγου εντόμου στο Δασόκτημα ΙΣΕΝΛΗ του Δήμου Θέρμης και στο Δημοτικό Δασόκτημα Μονοπηγάδου που διενεργούνται τους τελευταίους μήνες, η Υπηρεσία της Διεύθυνσης Περιβαλλοντος και Πρασίνου ξεκίνησε κατεπείγουσες εργασίες κοπής και απομάκρυνσης ξερών και προσβεβλήμένων πευκων σε αστικά και περιαστικά πευκοδάση πάρκα και άλση σε περιοχές των δημοτικών κοινοτήτων για την αντιμετώπιση του φλοιοφάγου εντόμου και την πρόληψη αποφυγή και πρόκληση πυρκαγιών.


Οι παρεμβάσεις γίνονται μετά την υπ. αρ. 25647/4-6-2020 απόφαση έγκρισης, αλλά και με την εποπτεία του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης και υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος & Πρασίνου του Δήμου Θέρμης.

Υλοτομικές εργασίες πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην περιοχή του Άγιου Ιωάννη Βασιλικών και την εβδομάδα που διανύουμε θα πραγματοποιηθούν αντίστοιχες παρεμβάσεις στο Νέο Ρύσιο και εν συνεχεία στις υπόλοιπες περιοχές των Δημοτικών κοινότητων του δήμου Θέρμης στον Αγ. Αντώνιο, στην Αγ. Παρασκευή, , στο Τριλόφο, στη Καρδία στο Κάτω Σχολάρι και όπου αλλού κριθεί απαραίτητο, αφού το φαινόμενο είναι συνεχώς εξελισσόμενο.