Οι ασκήσεις που βοηθούν να χάσουμε λίπος από την κοιλιά - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Οι ασκήσεις που βοηθούν να χάσουμε λίπος από την κοιλιά


Οι κοιλιακοί μύες ή «κοιλιακοί» έχουν γίνει σύμβολο της φυσικής κατάστασης και της υγείας. Για το λόγο αυτό, το διαδίκτυο είναι γεμάτο πληροφορίες για το πώς μπορείτε να επιτύχετε six pack εύκολα ή δύσκολα!

Πολλές από αυτές τις προτάσεις περιλαμβάνουν ασκήσεις κοιλιακών, διάφορες συσκευές κοιλιακών ή κρέμες που στοχεύουν στη δημιουργία γραμμωμένων κοιλιακών.

Αυτές οι μέθοδοι υποκινούν «υποθετικά» τους κοιλιακούς σας για να κάψουν το λίπος της κοιλιάς. Ωστόσο, δεν είναι τόσο αποτελεσματικοί όσο κάποιοι μπορεί να πιστεύουν.

Τι είναι οι κοιλιακοί μύες (Abs);

Οι κοιλιακοί μύες συμβάλλουν στη σταθεροποίηση του πυρήνα σας. Βοηθούν επίσης στην αναπνοή σας, επιτρέπουν την κίνηση, προστατεύουν τα εσωτερικά σας όργανα και είναι υπεύθυνοι για τη στήριξη του κορμού, την στάση και την ισορροπία.

Οι κοιλιακοί χωρίζονται στον ορθό κοιλιακό, τους πλάγιους (έξω και έσω λοξός) και το πιο εσωτερικό στρώμα κοιλιακών τον εγκάρσιο κοιλιακό.

Είναι σημαντικό να διατηρήσετε τη δύναμη σε όλους αυτούς τους μυς. Οι ισχυροί κοιλιακοί μύες μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της στάσης και της ισορροπίας. Μπορούν επίσης να μειώσουν τον πόνο στην πλάτη και να αυξήσουν την ευλυγισία.

Υπάρχουν δύο τύποι κοιλιακού λίπους
Η υπέρβαση του κοιλιακού λίπους ή του λίπους της κοιλιάς συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο αύξησης της ινσουλίνης (υπερινσουλιναιμία), διαβήτη τύπου 2 και καρδιακών νοσημάτων.

Η κοιλιακή παχυσαρκία είναι επίσης μία από τις κύριες αιτίες του μεταβολικού συνδρόμου. Υπάρχουν δύο τύποι λίπους – το υποδόριο λίπος και το σπλαχνικό λίπος.

Υποδόριο Λίπος
Αυτός είναι ο τύπος λίπους που μπορείτε να πιάσετε τσιμπώντας το δέρμα σας. Βρίσκεται κάτω από το δέρμα, ανάμεσα στο δέρμα και τους μυς σας. Το υποδόριο λίπος δεν σχετίζεται άμεσα με τον μεταβολικό κίνδυνο. Σε μέτριες ποσότητες, δεν θα αυξήσει δραματικά τον κίνδυνο ασθένειας.

Σπλαχνικό λίπος
Αυτός ο τύπος λίπους βρίσκεται στην κοιλιακή κοιλότητα γύρω από τα εσωτερικά σας όργανα. Συνδέεται με το μεταβολικό σύνδρομο και τις παθήσεις όπως ο διαβήτης τύπου 2 και οι καρδιακές παθήσεις. Το σπλαχνικό λίπος είναι ορμονικά ενεργό. Απελευθερώνει ενώσεις που επηρεάζουν πολλές διαδικασίες σχετιζόμενες με παθήσεις.

Οι καλύτερες ασκήσεις για την απώλεια λίπους
Ένας λόγος για τον οποίο η στοχευμένη απώλεια λίπους δεν λειτουργεί είναι επειδή τα μυϊκά κύτταρα δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν απευθείας το λίπος που περιέχεται στα λιποκύτταρα.

Η λιπαρή μάζα πρέπει να διασπαστεί πριν να εισέλθει στην κυκλοφορία του αίματος. Αυτό το λίπος μπορεί να προέλθει από οπουδήποτε στο σώμα, και όχι μόνο από το τμήμα του σώματος που ασκείται.

Τι ασκήσεις πρέπει να κάνετε;
Η τακτική άσκηση για όλο το σώμα θα επιταχύνει το μεταβολισμό σας και θα οδηγήσει σε καύσεις θερμίδων και λίπους. Η αερόβια άσκηση (cardio) μπορεί επίσης να είναι αποτελεσματική στη στόχευση του σπλαχνικού λίπους της κοιλιάς. Η ένταση παίζει επίσης ρόλο. Η μέτρια ή υψηλής έντασης άσκηση μπορεί να μειώσει τη μάζα λίπους της κοιλιάς, σε σύγκριση με την αερόβια άσκηση χαμηλής έντασης ή τις ασκήσεις ενδυνάμωσης.

Πρέπει να ασκείστε συχνά, εάν θέλετε να επιτύχετε σημαντικά αποτελέσματα. Για παράδειγμα, κάνουμε cardio μέτριας έντασης για 30 λεπτά, πέντε ημέρες την εβδομάδα ή cardio υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση για 20 λεπτά (HIIT), τρεις φορές την εβδομάδα.

Οι εναλλαγές των μυικών ομάδων που λαμβάνουν χώρα στις προπονήσεις προάγουν επίσης την απώλεια λίπους. Με άλλα λόγια, όσο περισσότερη μυϊκή μάζα δημιουργείται, τόσο περισσότερο λίπος θα κάψετε.


ygeiamou.gr