Έκλεισε η οδός Περικλέους που ενώνει Τρίλοφο με Πλαγιάρι για λόγους ασφάλειας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Έκλεισε η οδός Περικλέους που ενώνει Τρίλοφο με Πλαγιάρι για λόγους ασφάλειας



//Η ανακοίνωση του Δ.Θέρμης:

Μετά τον έλεγχο του προβλήματος της κατολίσθησης που δημιουργήθηκε από την πρόσφατη κακοκαιρία στην οδό Περικλέους, οδός που ενώνει Τρίλοφο και Πλαγιάρι καθώς και την πρόταση των ειδικών Πολιτικών Μηχανικών, οι Υπηρεσίες του Δήμου προχώρησαν, τη Δευτέρα 25.5.2020, σε πλήρη αποκλεισμό του καταστρώματος της οδού Περικλέους, και στην τοποθέτηση ειδικής σήμανσης, για την παράκαμψη του σημείου από λοιπές οδούς της περιοχής.
Συγκεκριμένα:

α. Στην πλευρά του Τριλόφου, η κυκλοφορία θα διοχετεύεται προς την οδό Εσπερίδων της περιοχής ΒΛΑΧΟΣ, και

β. Στην πλευρά του Πλαγιαρίου, η κυκλοφορία θα διοχετεύεται στην οδό 28ης Οκτωβρίου και στην προέκταση αυτής προς νότια.

Ειδικότερα, ο Δήμος Θέρμης με την εμφάνιση του προβλήματος άμεσα κάλεσε τους Πολιτικούς Μηχανικούς, με ειδικότητα σε μελέτες γεφυρών και γεωτεχνικές-εδαφοτεχνικές μελέτες, οι οποίοι, αφού παρατήρησαν μακροσκοπικά, κατέγραψαν όλα τα προβλήματα, συνέταξαν τεχνική έκθεση αυτοψίας και αποτίμησης του φαινομένου της τοπικής κατολίσθησης, η οποία καταλήγει σε σειρά προτάσεων, μεταξύ των οποίων και:
«Άμεσος αποκλεισμός της οδού Περικλέους ώστε να απαγορευθεί πλήρως η διέλευση οχημάτων και πεζών διαμέσου αυτής. Στην παρούσα κατάσταση υπάρχει άμεσος και σημαντικός κίνδυνος κατάπτωσης μεγαλύτερου τμήματος του επιχώματος και περαιτέρω αστοχίας του καταστρώματος της οδού και των λοιπών κατασκευών (αγωγός αποχέτευσης, δίκτυα, πεζοδρόμιο, στηθαία κ.λπ.).».

Ο ολικός αποκλεισμός του δρόμου αποφασίστηκε προκειμένου να μην υπάρχει κίνδυνος για τα διερχόμενα οχήματα στο μεσοδιάστημα που θα μεσολαβήσει έως και τη σύνταξη της στατικής μελέτης και της τελικής αποκατάστασης του δρόμου.




Ήδη Τοπογράφοι του Δήμου Θέρμης έχουν αποτυπώσει το μέγεθος της ζημιάς του δρόμου και έχουν προχωρήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίας για τη σύνταξη της σχετικής μελέτης.

Εξάλλου με την Αριθμ. Απόφασης 14/2020 η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Θέρμης λαμβάνοντας υπόψη και την αριθ. 6/2020 απόφασή του Τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητας Τριλόφου και με την αριθ. 5/2020 απόφασή του Τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητας Πλαγιαρίου, που γνωμοδοτούν υπέρ των προτεινόμενων περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας της οδού Περικλέους, μεταξύ των οικισμών Τριλόφου και Πλαγιαρίου, στη θέση που διέρχεται πάνω από το ρέμα με αριθ. 77 του αγροκτήματος Τριλόφου, αποφάσισε ομόφωνα τον πλήρη αποκλεισμό της συγκεκριμένης οδού.