Η πρόεδρος της ΔΕΠΠΑΘ για τη δημοσίευση της "Παρέμβασης Πολιτών Δ.Θ.": Σαφώς και υπάρχει σχέδιο για το πολιτιστικό μας καλοκαίρι - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η πρόεδρος της ΔΕΠΠΑΘ για τη δημοσίευση της "Παρέμβασης Πολιτών Δ.Θ.": Σαφώς και υπάρχει σχέδιο για το πολιτιστικό μας καλοκαίρι


Με αφορμή τη χθεσινή ανακοίνωση της παράταξης "Παρέμβαση Πολιτών Δ.Θέρμης" (δείτε εδώ σχετικά) για τη μη ύπαρξη σχεδιασμού από το Δήμο Θέρμης για εκδηλώσεις τη καλοκαιρινή περίοδο, η THERMISnews.gr απευθύνθηκε ως όφειλε στη πρόεδρο της ΔΕΠΠΑΘ Νανά Παπαδάκη για να μας απαντήσει σχετικά:


  
Παραθέτουμε την απάντηση που μας δόθηκε:

 Θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε αν τελικά υπάρχει σχεδιασμός για εκδηλώσεις κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στο Δήμο μας και ποιο το σχόλιο σας στη σχετική ανακοίνωση της παράταξης "Παρέμβασης Πολιτών δήμου Θέρμης"
;

  " Το ερώτημα σας έχει δυο σκέλη και θα απαντήσω και στα δυο. 

Σαφώς και υπάρχει σχέδιο για το πολιτιστικό μας καλοκαίρι και πως δεν θα μπορούσε να υπάρχει, σε ένα Δήμο Θέρμης ,που κάθε χρόνο οργανώνει εκατοντάδες εκδηλώσεις και η "πολιτιστική του φήμη" ξεπερνάει τα όρια του!

Οι συνεργάτες μου και γω, λαμβάνοντας υπόψιν τις Κυβερνητικές Αποφάσεις, οι οποίες αλλάζουν τα δεδομένα σχεδόν κάθε εβδομάδα, επεξεργάζονται ένα πρόγραμμα που θα συντροφεύσει πολιτιστικά το καλοκαίρι των δημοτών μας και όχι μόνο, χωρίς όμως να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και χωρίς να ξεφύγει από τα όρια που τέθηκαν από τους ειδικούς!

Κινηματογράφος και στις τρεις δημοτικές ενότητες, θεατρικές παραστάσεις και μικρής εμβέλειας από άποψη κοινού εκδηλώσεις οργανώνονται από εμάς και θα ανακοινωθούν συντομα. Μία σοβαρή Διοίκηση άλλωστε πρωτα ψάχνει, επικοινωνεί, οργανώνει και στη συνέχεια ανακοινώνει!

Με έκπληξη λοιπόν, ερχόμενη στο δεύτερο σκέλος της ερώτησης σας, είδα την ανακοίνωση μέσω της THERMISnews της Παρέμβασης Πολιτών σχετικά με τον πολιτισμό. Και η έκπληξη μου είχε δύο σκέλη:


Πρώτο, γιατί μόλις χθες και στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης του Συμβουλίου της Δεππαθ, έκανα μια αναφορά στο πολιτιστικό καλοκαίρι και προφανώς κατάλαβαν όλα τα μέλη ότι υπάρχει σχεδιασμός και γίνεται διεργασία. Υπο φυσιολογικές συνθήκες το πρόγραμμα ανακοινώνεται τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου, πόσο μάλλον τώρα που οι συνθήκες είναι πρωτοφανείς και τα δεδομένα αλλάζουν καθημερινά. 

Δεύτερο, γιατί με χαρά θα λάμβανα προτάσεις όχι μόνο από την παρέμβαση πολιτών αλλά και από όλα τα μέλη του ΔΣ. Αυτό ανέμενα άλλωστε μετά το χθεσινό ΔΣ. Δυστυχώς τις είδα το πρωι σήμερα δημοσιευμένες στη σελίδα σας.

Τέλος θα ήθελα να πω ότι η ΔΕΠΠΑΘ και ο Δήμος Θέρμης από την αρχή του κλεισίματος των καλλιτεχνικών δομών, ήταν από τους λίγους και πρώτους δήμους, που δεν σταμάτησε να στηρίζει το καλλιτεχνικό δυναμικό του και μάλιστα αποτέλεσε πυξίδα και οδηγό και για άλλους Δήμους, που αναρωτιόταν πως να κινηθούν".