Παρέμβαση Πολιτών Δ.Θέρμης: Προτάσεις για τη στήριξη των ανθρώπων του πολιτισμού αυτό το καλοκαίρι - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Παρέμβαση Πολιτών Δ.Θέρμης: Προτάσεις για τη στήριξη των ανθρώπων του πολιτισμού αυτό το καλοκαίρι


H Παρέμβαση Πολιτών Δ.Θέρμης ανακοίνωσε τις προτάσεις για τα Μέτρα στήριξης του Πολιτισμού και των εργαζομένων λόγω των ειδικών συνθηκών για αυτό το καλοκαίρι. Κάτι που όπως τονίζει η δημοτική παράταξη της Αννας Τσιφτελίδου όφειλα να είχε κάνει ήδη ο Δήμος Θέρμης μέσω του Πολιτιστικού οργανισμού (ΔΕΠΠΑΘ).

Ακολουθεί η ανακοίνωση:


Η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να αναδείξει ως κορυφαία προτεραιότητα, κανένας συμπολίτης μας να μη μείνει μόνος σε αυτήν την κρίση. 

Στο διάστημα αυτό, οι Δήμοι όλης της χώρας στήριξαν, με συγκεκριμένα μέτρα, τους συμπολίτες μας που ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, αλλά και τις μικρομεσαίες τοπικές επιχειρήσεις, που αναγκάστηκαν να διακόψουν τις δραστηριότητες τους. 

Η επιστροφή των τοπικών μας κοινωνιών στην κανονικότητα, προϋποθέτει ότι θα καταφέρουμε να κρατήσουμε το επόμενο κρίσιμο διάστημα «ζωντανό» τον πολιτισμό και την καλλιτεχνική δημιουργία, παρά την κρίση.

Με την ενεργό συμμετοχή των τοπικών μας κοινωνιών, όφειλε ο Δήμος Θέρμης μέσω του Πολιτιστικού οργανισμού (ΔΕΠΠΑΘ) να είχε ήδη καταθέσει, ένα σχέδιο, μια νέα πολιτιστική πρόταση για τις φετινές καλοκαιρινές εκδηλώσεις.

Η στήριξη των ανθρώπων του πολιτισμού και η πολιτιστική ταυτότητα του τόπου μας αποτελεί πρωταρχική διεκδίκηση της Παρέμβασης Πολιτών.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ σε επιστολή του προς τους Δήμους (10/5/2020) αναφέρει: «...είναι κρίσιμο η αποστολή των στοιχείων να γίνει μέχρι και αύριο Δευτέρα 11/05, ώστε να καταρτιστεί έγκαιρα το πρόγραμμα των «μικρών πολιτιστικών δρώμενων», με τη συνεργασία της Κ.Ε.Δ.Ε. και του Υπουργείου Πολιτισμού».

Ο Δήμος Θέρμης τι έκανε πάνω σ’ αυτό το θέμα ;Απέστειλε στοιχεία και πρόταση για πολιτιστικές δράσεις και πρωτοβουλίες ;
Προφανώς όχι , γιατί στο τελευταίο ΔΣ (20/5) δεν έγινε καμία ενημέρωση…

Επειδή η δημοτική παράταξη μας κάνει συγκεκριμένες προτάσεις και όχι στείρα αντιπολίτευση όπως μας καταλόγισαν ότι «Λαϊκίζουμε....» επειδή διεκδικούμε και γνωστοποιούμε την άποψή μας , παραθέτουμε μερικές προτάσεις μας για πολιτιστικές δράσεις και πρωτοβουλίες:
➤ Στήριξη των ανθρώπων του πολιτισμού με προτεραιότητα τους καλλιτέχνες δημότες μας που αποτελούν και αυτοί θύματα της υγειονομικής κρίσης.

➤  Πρόσκληση στους ντόπιους καλλιτέχνες να καταθέσουν προτάσεις που θα επιχορηγήσει ο Δήμος και θα υλοποιηθούν, με τήρηση των μέτρων που επιβάλλει η κατάσταση που βιώνουμε.
➤  Δωρεάν παραχωρήσεις δημοτικών χώρων σε καλλιτέχνες, για μικρές με τα απαραίτητα μέτρα, πολιτιστικές εκδηλώσεις.
➤  Αξιοποίηση των πολιτιστικών τμημάτων για δράσεις πολιτισμού σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα.
➤  Συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους για μικρές εκδηλώσεις .

Είναι προτάσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν με σχέδιο για τη στήριξη των ανθρώπων του πολιτισμού, αναπτύσσοντας δράσεις και πρωτοβουλίες που θα μας επιτρέψουν το φετινό καλοκαίρι, να μην είναι ένα «στείρο» πολιτιστικά καλοκαίρι!