Το Messenger θα σας ειδοποιεί για απάτες και πλαστοπροσωπίες - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Το Messenger θα σας ειδοποιεί για απάτες και πλαστοπροσωπίες






Τις πρώτες μέρες των social media ήταν πιο εύκολο να εμπιστευτείς το συνομιλητή σου, μιας και ήταν σπάνιο να πάρεις μηνύματα από εντελώς αγνώστους.

Έκτοτε τα fake accounts αποτέλεσαν μάστιγα για τις πλατφόρμες, συνήθως με σκοπό να παραπλανήσουν τους χρήστες και να τους αποσπάσουν είτε χρήματα είτε προσωπικές πληροφορίες. 

Το Facebook αποφάσισε να προστατεύσει τις συζητήσεις στα μηνύματα των χρηστών και τώρα, αν λάβετε κάποιο μήνυμα από κάποιον που δεν είναι στη λίστα φίλων σας, το Messenger θα σας προειδοποιήσει πως μπορεί να πρόκειται για απάτη ή για πλαστοπροσωπία.

Θα σας προσφέρει επίσης κάποιες συμβουλές όπως να αποφύγετε να δώσετε χρήματα σε αυτό το άτομο. Στην περίπτωση που ο λογαριασμός που επικοινωνεί μαζί σας έχει δημιουργηθεί για να μοιάζει με κάποιον που ξέρετε, το Messenger θα σας ειδοποιήσει για αυτό. 


Τα εργαλεία αυτά φυσικά δε θα σταματήσουν τις απάτες και τις πλαστοπροσωπίες, αλλά τουλάχιστον θα προσθέσουν ένα ακόμα επίπεδο προστασίας στο χρήστη πριν να πειστεί πως μιλάει με τον φίλο του.




unboxholics.com