Πώς επηρεάζει η vegan διατροφή τις επιδόσεις μας στο σεξ; - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πώς επηρεάζει η vegan διατροφή τις επιδόσεις μας στο σεξ;



Η διατροφή μπορεί να επηρεάζεται αρκετές φορές από πράγματα που γίνονται μόδα και τα τελευταία χρόνια αρκετοί άνδρες φαίνεται να έχουν υποκύψει στη μόδα των vegan.


Αν και πολλοί διατροφολόγοι και επιστήμονες που ειδικεύονται στη διατροφή επισημαίνουν ότι το μέτρο είναι αυτό που μπορεί να μας προστατέψει και να μας χαρίσει χρόνια ζωής, ωστόσο, κάποιες νέες έρευνες δείχνουν πως οι άνδρες που ακολουθούν τη vegan διατροφή, έχουν καλύτερες επιδόσεις στο σεξ επειδή έχουν καλύτερη στύση. Κι αυτό λόγω της καλύτερης αρτηριακής λειτουργίας που φυσικά επηρεάζει και το ανδρικό μόριο.

Πώς εξηγείται;

Όταν κάποιος τρώει λιγότερα λιπαρά φαγητά και φαγητά που μειώνουν τη χοληστερίνη, επηρεάζει άμεσα τη ροή του αίματος μέσα στις αρτηρίες. Όταν σταδιακά φράσσουν οι αρτηρίες, κλείνουν τα τοιχώματα από τις αρτηρίες με αποτέλεσμα λιγότερο αίμα να περνάει μέσα από αυτά.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα λιγότερη στύση επειδή είναι άμεσα εξαρτώμενη από την ποσότητα του αίματος που πηγαίνει στο συγκεκριμένο σημείο. Αυτό επίσης αυξάνει και τις επιδόσεις τους, καθώς περισσότερη αιμάτωση σημαίνει και καλύτερα ποσά οξυγόνου στον οργανισμό. Συνεπώς, η αντοχή ανεβαίνει.
Υγεία

Η στυτική δυσλειτουργία θεωρείται σε κάποιες περιπτώσεις προάγγελος καρδιοπαθειών και προβλημάτων υγείας που σχετίζονται με την καρδιά. Δηλώνει επίσης την πιθανότητα εκδήλωσης και εγκεφαλικού επεισοδίου μέσα σε ένα διάστημα 3 έως 5 ετών. Η διατροφή συνεπώς παίζει άμεσο ρόλο σε αυτήν τη λειτουργία.

Μια μελέτη έδειξε ότι τα φλαβονοειδή στα φρούτα και τα λαχανικά βελτιώνουν την υγεία αρκετά. Τα φλαβονοειδή είναι φυτοθρεπτικά συστατικά που απαντώνται στα φυτά. Τι σχέση έχουν, όμως, με το σεξ; Όταν οι επιστήμονες ανέλυσαν στοιχεία διατροφής περιόδου δεκαετίας, κατέληξαν στο ότι οι άνδρες με δίαιτες πλούσιες σε φλαβονοειδή είχαν 11-16% μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης στυτικής δυσλειτουργίας.

Καλή υγεία γενικά σημαίνει καλό σεξ

Γενικότερα, καλή καρδιακή λειτουργία σημαίνει καλύτερη λειτουργία του οργανισμού γενικά. Δεν είναι μόνο στο σεξ το όλο θέμα, αλλά άπτεται και σε άλλα θέματα. Καλό είναι οι αρτηρίες να δουλεύουν στο 100% τους και όχι να υπολειτουργούν λόγω κακής υγείας. Το σεξ άλλωστε και η libido σε πολλές περιπτώσεις συνιστούν ενδείξεις υγείας.

Σε πολύ υπέρβαρα άτομα, για παράδειγμα, έχει παρατηρηθεί λιγότερη διάθεση για σεξ από ότι σε πιο λεπτά. Η ψυχολογία που επηρεάζεται άμεσα και από τη διατροφή, επίσης σχετίζεται ξανά με τη διάθεση για σεξ.


Πηγή: healthview.gr