Τελευταία Νέα:

Έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων στα Βασιλικά σε ενδεχόμενο λουκέτο των ΕΛΤΑ - Παρέμβαση και ΦάμελλουΜε δυναμικές αντιδράσεις προειδοποιούν οι κάτοικοι των Βασιλικών σε ενδεχόμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στα Βασιλικά το οποίο εξυπηρετεί χιλιάδες πολίτες.
Όπως εξήγησε στον FOCUS FM ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Βασιλικών Αστέριος Καρακώτας το συγκεκριμένο υποκατάστημα εξυπηρετεί πάνω από 10.000 πολίτες καθώς έρχονται κάτοικοι και από άλλα κοντινά χωριά.

«Υπάρχουν και ορεινές, απομακρυσμένες κοινότητες…είναι ο νόμος που το επιβάλει να παρέχουν υπηρεσίες κοινής ωφέλειας στις απομακρυσμένες κοινότητες » είπε ο κ. Καρακώτας μιλώντας στην εκπομπή “Ζουμ στα γεγονότα” με τη Δέσποινα Μποτίτση.

«Φτάσαμε μέχρι την Αθήνα στα κεντρικά και όντως υπήρχε μέσα στο συρτάρι το σενάριο. Για λόγους εξυγίανσης να συρρικνωθεί το δίκτυο και να κλείσουν υποκαταστήματα. Πρέπει να το σκεφτούν πάρα πολύ καλά αυτό» δήλωσε ο Αστέριος Καρακώτας καταλήγοντας:

«Είμαστε σύσσωμοι και ενωμένοι θεσμικά, οι φορείς και οι κάτοικοι και προχωράμε έτσι για ένα θέμα που είναι τόσο σημαντικό για την τοπική κοινωνία».

Παρέμβαση Φάμελλου

Αποτέλεσμα εικόνας για φαμελλος thermisnews.gr

Δύο αναφορές, στις 15.1.2020 και στις 16.1.2020, κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Β Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, προς τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, για την επαπειλούμενη διακοπή λειτουργίας των καταστημάτων ΕΛΤΑ σε Βασιλικά και Ασπροβάλτα, και γενικότερα στην Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης.

Στην πρώτη αναφορά διαβιβάστηκε επιστολή του Προέδρου της​ Κοινότητας Ασπροβάλτας του Δήμου Βόλβης για την πιθανή διακοπή λειτουργίας του καταστήματος ΕΛΤΑ στην Κοινότητα Ασπροβάλτας, ενώ στη
 δεύτερη αναφορά η απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Βασιλικών με την οποία εκφράζεται η αντίθεση του Συμβουλίου στην φημολογούμενη διακοπή λειτουργίας του καταστήματος των ΕΛΤΑ στην περιοχή μας.

Πιο συγκεκριμένα, στην απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Βασιλικών αναφέρεται ότι το ενδεχόμενο κατάργησης του καταστήματος των ΕΛΤΑ Βασιλικών θα επιφέρει μια αλυσιδωτή δυσχέρεια, οικονομική επιβάρυνση, ταλαιπωρία των πολιτών, των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, στην οικονομία της τοπικής κοινωνίας σε μια χρονική περίοδο που ήδη η κοινωνία υποφέρει οικονομικά.
Πέραν δε των καθαρά ταχυδρομικών υπηρεσιών, εξυπηρετεί τις συναλλαγές των συνταξιούχων ΟΓΑ και αποτελεί σημείο πληρωμής των υποχρεώσεων τους προς το Δημόσιο και τους οργανισμούς κοινής ωφέλειας (ΟΤΕ-ΔΕΗ-ΕΝΦΙΑ-ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ κ.λ.π).

Από τη πλευρά των υπαλλήλων, σε επιστολή τους οι υπάλληλοι των ΕΛΤΑ διαμαρτύρονται έντονα για την έντονη φημολογία για το άμεσο κλείσιμο εντός της εβδομάδας 14 καταστημάτων αρμοδιότητας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας και ζητούν από την Διοίκηση του οργανισμού να θέσει σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο της για την στρατηγική αναδιάρθρωση του οργανισμού χωρίς να αιφνιδιάζει με κινήσεις πανικού τους πολίτες και τους εργαζομένους στα ΕΛΤΑ.

Όπως σημειώνεται στην παρέμβαση του κ. Φάμελλου, σήμερα ο σύλλογος των υπαλλήλων ΕΛΤΑ Περιφερειακής Διεύθυνσης Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας καταγγέλλει ότι η Διοίκηση προχώρησε σε απόλυση εργαζομένων χωρίς να μεριμνήσει για την εύρυθμη λειτουργία των καταστημάτων στα οποία εργάζονται αυτοί.

Δείτε ακόμη:


Δεν υπάρχουν σχόλια