Επέκταση Θέρμης: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των κατοίκων για τα προβλήματα της περιοχής - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Επέκταση Θέρμης: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των κατοίκων για τα προβλήματα της περιοχής

  
Πραγματοποιήθηκε σήμερα με επιτυχία η πρώτη οργανωμένη συνάντηση των κατοίκων της Επέκτασης Θέρμης. Πρόκειται για μια προσπάθεια για την οριστική επίλυση χρόνιων προβλημάτων που αφορούν στην ασφάλεια της περιοχής μετά από τα συνεχόμενα κρούσματα διαρρήξεων, τα τροχαία στην οδό Κουγιάμη και τους γύρω δρόμους, την αποχέτευση και άλλα.


Παραθέτουμε την ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά τη συνάντηση:

Συνοπτικά συμπεράσματα από την πρώτη συνάντηση

Με συμμετοχή περισσοτέρων από 150 κατοίκους πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή 12 Ιανουαρίου, η πρώτη μας συνάντηση! 

Εν συντομία τα συμπεράσματά μας:

1. Παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν εκτενώς οι τρόποι προστασίας μας έναντι των διαρρήξεων. Η συζήτηση με τον Αρχιφύλακα κ Παντελεάκο, Γραμματέα του τμήματος Ασφάλειας Θέρμης, ήταν διαφωτιστική. Μίλησε για το προφίλ των διαρρηκτών, τους τρόπους προφύλαξης των οικιών μας αλλά και την ανάγκη να συστεγαστεί εντός της Θέρμης, η Ασφάλεια με το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.

2. Συζητήσαμε για τις εξελίξεις στα θέματα που μας απασχολούν. Αποχέτευση, φωτισμός, οδική ασφάλεια, καθαριότητα και αδέσποτα ήταν αυτά που αναλύθηκαν και απασχόλησαν περισσότερο τους παρευρισκόμενους.
3. Αναδείχτηκε η αναγκαιότητα να αποκτήσει νομική υπόσταση η ομάδα μας. Προχωράει η σύσταση του Συλλόγου, που θα αναζητήσει λύσεις και θα συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων και στην ανάπτυξη της περιοχής.
4. Γνωριστήκαμε μεταξύ μας! Αρκετοί γνώρισαν σήμερα τους γείτονές τους και αυτό είναι ένα αισιόδοξο βήμα. Η συνεργασία και η καλή γειτονία αναδεικνύονται ως ζωτικά και θεμελιώδη συστατικά των σύγχρονων μικρών κοινωνιών. Αυτήν τη λογική θέλουμε να αναδείξουμε με τον υπό σύσταση Σύλλογο.

Η συμμετοχή όλων μας σήμερα ήταν ένα αισιόδοξο μήνυμα ότι υπάρχει διάθεση για δημιουργικές συνεργασίες. Με ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή θα καταφέρουμε στο άμεσο μέλλον να δυναμώσουμε το Σύλλογο που θα συσταθεί και να αναζητήσουμε τρόπους αναβάθμισης του βιοτικού μας επιπέδου.

Από εδώ αλλά και μέσω email θα σας κρατάμε ενήμερους για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την ίδρυση του Συλλόγου.
Στο παρακάτω link μπορείτε να δείτε τις διαφάνειες, που παρουσιάστηκαν σήμερα: https://bit.ly/35LG5uD
Όσοι δεν κατάφεραν να παραβρεθούν, μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στον υπό ίδρυση Σύλλογο στέλνοντας προσωπικό μήνυμα στην Eva Hatzidimou με το ονοματεπώνυμο, το τηλέφωνο και το email τους.