Η απάντηση της παράταξης "Δημοκρατική Ενότητα" σε ανακοίνωση της Αννας Τσιφτελίδου - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η απάντηση της παράταξης "Δημοκρατική Ενότητα" σε ανακοίνωση της Αννας Τσιφτελίδου


Σε απάντηση της ανακοίνωσης της Παρέμβασης Πολιτών Δήμου Θέρμης που δημοσιεύσαμε εδώ, η παράταξη του Δημάρχου Θέρμης απάντησε με την ακόλουθη ανακοίνωση:

Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ θερμης
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις και η τηλεοπτική εικόνα …ακόμη περισσότερες 

Η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε αρκετές μέρες για να δούμε ανακοίνωση από την παράταξη της Παρέμβασης Πολιτών. 

Προς στιγμή, θεωρήσαμε ότι επιτέλους έστω και μέσα από την στιγμιαία ένταση της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, θα εκκινούσε μια διεργασία πολιτικής ωριμότητας και σεβασμού στους θεσμούς της δημοκρατίας. 

Αλλά διαψευστήκαμε. Μετά από πέντε μέρες και κατόπιν «ωρίμου σκέψεως» είδαμε πάλι μια αλαζονική ανακοίνωση συνοδευόμενη και μια ανάλογη επιλογή φωτογραφίας σε ύφος και σε χρώμα… Κάποια στιγμή όμως πρέπει να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. 

Η Παρέμβαση Πολιτών ζητάει συνεχώς λογοδοσία. Αυτή είναι η νέα πολιτική της καραμέλα. Τι είδους λογοδοσία; Προς την παράταξη τους ή προς τους πολίτες; Προς την παράταξή τους η λογοδοσία γίνεται στο πλαίσιο του κανονισμού του Δημοτικού Συμβουλίου όπου γίνεται πλήρης και εξαντλητική συζήτηση κάθε θέματος. 

Προς τους πολίτες όμως, θυμίζουμε στην κ. Τσιφτελίδου, ότι πολύ πρόσφατα (δεν έχουν περάσει καν οκτώ μήνες) το έργο της Διοίκησης τέθηκε υπόψη των δημοτών, στην κορυφαία ίσως διαδικασία δημόσιας λογοδοσίας: στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου του 2019. Και εκεί τέθηκε στην κρίση του λαού και η πρόταση της κ. Τσιφτελίδου. Νομίζουμε ότι όλοι θυμόμαστε το αποτέλεσμα των εκλογών: Έκαστος εφ’ ω ετάχθη λοιπόν και με… διαφορά σχεδόν σαράντα ποσοστιαίων μονάδων! 

Κάποιος δεν έπεισε λοιπόν, και αυτός δεν ήταν η Δημοκρατική Ενότητα! Διαμαρτύρεται η κ. Τσιφτελίδου για το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Λιβάδι! Πράγματι έχουμε σε αυτό το θέμα μια καθυστέρηση που μόνο ευθύνη της διοίκησης του Δήμου δεν είναι. 

Αντίθετα ήταν απόφαση της Διοίκησης του Δήμου να μετατρέψει ένα εγκαταλελειμμένο και λεηλατημένο κτήριο σε ένα σύγχρονο κτήριο το οποίο τα στελέχη της Δημοκρατικής Ενότητας πρότειναν και αγωνίστηκαν να γίνει κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Τι έκαναν τότε κάποια αρμόδια στελέχη της παράταξης της κ. Τσιφτελίδου που επηρέαζαν την εκπαιδευτική πολιτική της χώρας; Ήταν κατηγορηματικά αντίθετοι και πολέμησαν με κάθε τρόπο αυτή μας την πρόταση. Και δεν καταλαβαίναμε τότε το γιατί… 

Τελικά η πρόταση πέρασε ευτυχώς με δική μας πίεση και με τη στήριξη του τότε Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος, κ. Σωκράτη Φάμελλου. Μετά όμως καταλάβαμε το γιατί… Γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση που στήριξε και στηρίζει την δημοτική παράταξη της κ. Τσιφτελίδου δεν είχε ποτέ προβλέψει στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Παιδείας τη λειτουργία του Κέντρου.

 Όλος ο σχεδιασμός και όλες οι αποφάσεις ήταν έωλες. Και τίθεται και ένα ερώτημα αξιοπιστίας από όλη αυτή την ιστορία. Τελικά ποιος έπαιξε με τις προσδοκίες και τα όνειρα των πολιτών του Δήμου για ένα σύγχρονο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης; Αυτοί που ήξεραν και δεν ήθελαν ή αυτοί που ήθελαν και δεν ήξεραν; Αυτή την αλήθεια όμως δεν τη λέει κανείς. 

Η Διοίκηση του Δήμου ωστόσο, ολοκλήρωσε το έργο και όλες τις ενέργειες και συνεχίζει να πιέζει με κάθε τρόπο ώστε το Κέντρο να λειτουργήσει ακόμη και το επόμενο ακαδημαϊκό έτος. Και οι πιέσεις είναι πολλές. Δίχως τυμπανοκρουσίες και αλαζονικούς θεατρινισμούς στο τέλος θα τα καταφέρουμε όπως καταφέραμε πολλά άλλα για τα οποία αμφισβητηθήκαμε. 

Σε σχέση με τη σύνθεση της Επιτροπής Διαβούλευσης, πολύ ορθά κατά την άποψή μας, η παράταξη της Δημοκρατικής Ενότητας όπως έχει νόμιμο δικαίωμα ψήφισε και ανέβαλε την συγκρότησή της μετά την διαπίστωση ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εννέα μόλις πολιτών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον ήταν από την Δημοτική Ενότητα Θέρμης!

 Αναγνωρίζοντας εντίμως το έλλειμμα στην ενημέρωση των πολιτών αποφασίσαμε να δώσουμε μια ευκαιρία ώστε να εκπροσωπηθούν και πολίτες από τις άλλες δημοτικές ενότητες! Η εποχή του καπελώματος των οργανώσεων και των οργάνων της κοινωνίας των πολιτών έχει τελειώσει εδώ και χρόνια. Η λογική της κομματικοποίησης της φωνής των πολιτών δεν έχει πια καμία θέση στις σύγχρονες κοινωνίες. 

Δεν είναι δυνατόν σε ένα σύνολο 53.000 κατοίκων οι ενδιαφερόμενοι ενεργοί πολίτες να είναι λιγότεροι από τα δάχτυλα των δύο χεριών! Αυτό απλά δεν είναι δημοκρατία. Για αυτόν τον λόγο αναβάλαμε το θέμα αναλαμβάνοντας την υποχρέωση να ενημερώσουμε πάλι και αυτή τη φορά καλύτερα, όλους τους πολίτες του Δήμου μας. 

Δεν προσφέρονται όλα τα θέματα για κομματική εκμετάλλευση. Τέλος, σε σχέση με την περίφημη φράση του Δημάρχου Θέρμης περί «παιδικής χαράς». Η κ. Τσιφτελίδου από την πρώτη στιγμή της παρουσίας της στο Δ.Σ. επιβεβαίωσε το ύφος που είχαμε υποψιαστεί ότι θα μεταφέρει μαζί της όταν έκανε τον ανεπαρκή κομματικό της αγώνα την προεκλογική περίοδο. Ένα ύφος αλαζονείας και ναρκισσισμού το οποίο με την απουσία από τα έδρανα, του περισσότερου έμπειρου και νηφάλιου στελέχους της παράταξής της, εκτοξεύθηκε. 

Ενδεικτική στιγμή εκείνη κατά τη συζήτηση του θέματος της κατάργησης του καταστήματος των ΕΛ.ΤΑ στα Βασιλικά, όταν η επικεφαλής της Παρέμβασης κάνει με διδακτικό ύφος περασμένων δεκαετιών, υποδείξεις πολιτικής λειτουργίας στους εκλεγμένους Προέδρους των κοινοτήτων, πολλοί εκ των οποίων έχουν πολύ μεγαλύτερη πολιτική εμπειρία και έχουν δώσει σημαντικούς αγώνες για τον τόπο τους. 

Ο κανονισμός του Δημοτικού Συμβουλίου έχει την ίδια αξία για το Συμβούλιό μας με την αξία του κανονισμού της Βουλής στο κοινοβούλιο. Και αυτόν τον κανονισμό τον σέβονται όλοι. Διαχρονικά στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θέρμης όλες οι παρατάξεις εκφράζονται στο πλαίσιο του κανονισμού. 

Η κα Τσιφτελίδου μάλλον θεωρεί τον εαυτό της υπεράνω κανονισμών… Θεωρεί ότι μπορεί να διακόπτει τους ομιλητές όποτε αυτή θέλει επειδή ίσως, ως νομικός, ξέρει περισσότερα; Ο Δήμαρχος Θέρμης στη συγκεκριμένη συνεδρίαση άκουσε όλους τους επικεφαλής και τους συμβούλους με προσοχή και χωρίς διακοπές. Και όταν πήρε όπως προβλέπεται τον λόγο για να απαντήσει, αντιμετώπισε τις παρεμβάσεις και τις διακοπές της κ. Τσιφτελίδου. 

Εκεί λοιπόν αναφέρθηκε ότι αυτή η συμπεριφορά μοιάζει με των παιδιών στις παιδικές χαρές, όπου δεν υπάρχουν κανόνες και τελικά επικρατεί ο ισχυρότερος ή αυτός που έχει πιο δυνατή φωνή. Παρεμπιπτόντως οι υπηρεσίες του Δήμου Θέρμης έχουν ήδη παραδώσει για χρήση αναβαθμισμένες τις 29 παιδικές χαρές που βρίσκονται στις αυλές των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ενώ σταδιακά προχωρά και η συντήρηση των χώρων παιχνιδιού των παιδιών που βρίσκονται εκτός σχολείων. 

Επανερχόμενοι όμως στην δήθεν «προσβολή», αυτή ήταν η ουσία της φράσης του Δημάρχου Θέρμης. Ήταν μια παρομοίωση που αφορούσε συμπεριφορά και όχι πρόσωπο. Και όταν προς το τέλος της συνεδρίασης ο Δήμαρχος έδειξε την καλή διάθεση να υπάρξει συναίνεση, η κατά τα άλλα «μη-επαγγελματίας πολιτικός» σε μια καλά σχεδιασμένη χρονικά κίνηση κατηγόρησε τον Δήμαρχο για ανεντιμότητα και αποχώρησε επιδεικτικά από το Δ.Σ. ώστε να μην υπάρχει περιθώρια καμίας άλλης ενέργειας, ενώ μαζί της αποχώρησαν πειθαρχημένα και τα υπόλοιπα μέλη της τετραμελούς παράταξής της. 

Μια φράση μόνο: ΑΙΔΩΣ, ΑΡΓΕΙΟΙ… Ας παρακολουθήσουν οι πολίτες λοιπόν τη συνεδρίαση στο βίντεο που είναι αναρτημένο για να διαπιστώσουν οι ίδιοι την στρατηγική, το ύφος και τελικά την πρακτική που η κ. Τσιφτελίδου εκπροσωπεί και θέλει να επιβάλει. Αναρωτιόμαστε αν επιδεικνύει την ίδια συμπεριφορά και στις δικαστικές αίθουσες…



Σχετικό άρθρο:
Α.Τσιφτελίδου: "Ο Δήμαρχος αρνείται πεισματικά να αποδεχθεί ότι υπάρχει αντιπολίτευση".