Οι τροφές που προκαλούν δυσάρεστη αναπνοή - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Οι τροφές που προκαλούν δυσάρεστη αναπνοήΤι μπορείτε να κάνετε


Η δυσάρεστη αναπνοή προκαλείται από το ξηρό στόμα. Και σε αυτό συμβάλλουν μια σειρά από καθημερινές συνήθειες. Μεταξύ αυτών και κάποιες τροφές. Πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα της δυσάρεστης αναπνοής; 


Το ξηρό στόμα είναι πιο συνηθισμένο το χειμώνα, καθώς περισσότεροι άνθρωποι μένουν στο εσωτερικό, όπου υπάρχει θέρμανση. Οι καυστήρες αερίου και πετρελαίου αντλούν τον ξηρό αέρα, ο οποίος μπορεί να οδηγήσει σε ξηροστομία. Τα φάρμακα για το κρυολόγημα και την γρίπη μπορούν, επίσης, να προκαλέσουν ξηροστομία.

Ποιες τροφές δημιουργούν το πρόβλημα
Δυσάρεστη αναπνοή μπορεί να προκαλέσουν και κάποιες τροφές. Η μεγάλη κατανάλωση τυριών μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα, καθώς περιέχουν πολλές πρωτεΐνες. Αυτές προτιμούν τα βακτήρια για να τρέφονται.

Άλλα τρόφιμα που καλό είναι να αποφεύγουμε είναι κρεμμύδια, σκόρδο, κουνουπίδι, λάχανο και λαχανάκια Βρυξελλών. Όλες αυτές οι τροφές έχουν υψηλή συγκέντρωση ενώσεων θείου. Είναι χημικές ουσίες παρόμοιες με εκείνες που παράγονται από τα βακτήρια της κακής αναπνοής.

Ο καφές περιέχει υψηλά επίπεδα οξέων που επιταχύνουν την ανάπτυξη των βακτηρίων. Αυτό δημιουργεί πικρή γεύση στο στόμα και στη συνέχεια οδηγεί σε κακή αναπνοή. Επιπλέον, το αλκοόλ προκαλεί αφυδάτωση. Το στόμα «στεγνώνει» και προκαλείται δυσάρεστη αναπνοή.

Τι μπορείτε να κάνετε
Η πρόληψη της ξηροστομίας είναι το κλειδί για την εξάλειψη της πιθανότητας δυσάρεστης αναπνοής.

Το σάλιο περιέχει φυσικά αντιμικροβιακά που μας προστατεύουν από πολλά βακτήρια, τα οποία πολλαπλασιάζονται στις θερμές ξηρές εσοχές του στόματος.

Αν αυτά αναπαραχθεί σε μεγάλους αριθμούς, ακόμη και το βούρτσισμα μπορεί να μην είναι αρκετό για την πλήρη εξάλειψή τους. Αυτό που χρειάζεται το στόμα είναι εντατική ενυδάτωση. Θα πρέπει να πίνετε μεταξύ 6-8 ποτήρια νερό την ημέρα, για να αναπληρώσετε το σάλιο.

Η χρήση του στοματικού διαλύματος χωρίς αλκοόλ θα μειώσει τα βακτήρια στο στόμα. Η τσίχλα χωρίς ζάχαρη θα μπορούσε, επίσης, να συμβάλλει στην παραγωγή σιέλου. Αν το πρόβλημα επιμείνει, πάντως, μπορείτε να καταφύγετε στην βοήθεια του οδοντιάτρου.