Τονώστε την ερωτική σας ζωή με ξηρούς καρπούς! - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Τονώστε την ερωτική σας ζωή με ξηρούς καρπούς!


Ισπανοί επιστήμονες συστήνουν στους άνδρες να τρώνε λίγους ξηρούς καρπούς την ημέρα ώστε να τονώσουν την ερωτική τους ζωή.

Σε μελέτη που πραγματοποίησαν με 83 υγιείς άνδρες, ηλικίας 18 έως 35 ετών, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι 60 γραμμάρια ξηροί καρποί την ημέρα αρκούν για να βελτιωθεί η ερωτική επιθυμία και η ποιότητα των οργασμών τους.

Προγενέστερη ανάλυση της ίδιας ερευνητικής ομάδας είχε συσχετίσει την καθημερινή κατανάλωση ξηρών καρπών με τη βελτίωση της ποιότητας του σπέρματος. Η νέα ανάλυση χρησιμοποίησε στοιχεία από τους ίδιους ασθενείς, αλλά εστιάσθηκε στη συσχέτιση των καρπών με τη σεξουαλική λειτουργία.

Τα νέα ευρήματα δημοσιεύθηκαν προσφάτως στη διατροφική επιθεώρηση «Nutrients».

Όπως εξηγούν οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Rovira i Virgili, οι συμμετέχοντες ακολουθούσαν την κλασική, αμερικανική, δυτικού τύπου διατροφή. Ωστόσο ζήτησαν από τους μισούς να προσθέσουν σε αυτήν καθημερινά λίγους ξηρούς καρπούς. Οι υπόλοιποι εθελοντές δεν έτρωγαν καθόλου ξηρούς καρπούς. Οι ξηροί καρποί που κατανάλωναν οι συμμετέχοντες της πρώτης ομάδας ήταν 60 γραμμάρια αμύγδαλα, φουντούκια και καρύδια. Συνολικά τους παρείχαν περίπου 360 θερμίδες.

Η δυτικού τύπου διατροφή θεωρείται ανθυγιεινή, αφού περιέχει πολλά κρέατα, επεξεργασμένα τρόφιμα, λιπαρά, αλάτι και αναψυκτικά με ζάχαρη.

Τα οφέλη που έχουν οι ξηροί καρποί

Οι επιστήμονες παρακολούθησαν τους εθελοντές επί 14 εβδομάδες. Πριν από την έναρξη της περιόδου παρακολουθήσεως και έπειτα από το πέρας της, τους υπέβαλλαν σε εξετάσεις. Τους ζήτησαν επίσης να απαντήσουν σε 15 ερωτήματα που αφορούσαν την ερωτική τους ζωή.

Όπως διαπίστωσαν, έπειτα από 14 εβδομάδες καθημερινής κατανάλωσης ξηρών καρπών «οι άνδρες παρατήρησαν σημαντική αύξηση στην οργασμική λειτουργία και στην ερωτική επιθυμία».

Οι ερευνητές δεν γνωρίζουν με ποιον βιολογικό μηχανισμό συσχετίζονται οι ξηροί καρποί με την ερωτική επιθυμία και τον οργασμό. Ωστόσο, εκτιμούν ότι ρόλο παίζουν τα ωφέλιμα ακόρεστα λιπαρά οξέα και τα αντιοξειδωτικά που περιέχουν.

Επιπλέον, εκτιμούν ότι η μελέτη τους είναι η πρώτη που υποδηλώνει ότι οι ξηροί καρποί έχουν αφροδισιακές ιδιότητες στους άνδρες.
  1. Και στην ποιότητα του σπέρματος
  2. Η προηγούμενη ανάλυση της ίδιας ερευνητικής ομάδας είχε δείξει ότι με τη συστηματική κατανάλωση ξηρών καρπών βελτιώνονται πολλές παράμετροι του σπέρματος. Ειδικότερα βελτιώνονται:
  3. Η συγκέντρωση των σπερματοζωαρίων
  4. Η ζωτικότητα των σπερματοζωαρίων
  5. Η ολική κινητικότητα (το σύνολο των κινητών σπερματοζωαρίων)
  6. Ο αριθμός των σπερματοζωαρίων με προοδευτική κίνηση
  7. Η μορφολογία των σπερματοζωαρίων
Οι παράμετροι αυτοί είναι πολύ σημαντικές για την ανδρική γονιμότητα, λένε οι ειδικοί.
Όπως είχαν τότε εξηγήσει οι ερευνητές, με την προσθήκη των ξηρών καρπών στο ημερήσιο διαιτολόγιο των νεαρών ανδρών βελτιωνόταν η κατανάλωση πολλών θρεπτικών συστατικών. 
Ανάμεσα σε αυτά συμπεριλαμβάνονταν:
  1. Τα ακόρεστα λιπαρά οξέα
  2. Τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα
  3. Το μαγνήσιο και η βιταμίνη Ε
  4. Το Α-λινολενικό οξύ
  5. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα

Όλ' αυτά τα συστατικά θεωρούνται ωφέλιμα για την υγεία.

Πηγή: iatropedia.gr