Σε ποιες ποσότητες είναι επικίνδυνα τα αλλαντικά; - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Σε ποιες ποσότητες είναι επικίνδυνα τα αλλαντικά;


Σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Μόνο 50 γραμμάρια επεξεργασμένου κρέατος την ημέρα είναι αρκετά για να αυξήσουν τις πιθανότητες εκδήλωσης ορθοκολικού καρκίνου κατά 18%, σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σχετικά με το ρόλο των αλλαντικών στην εκδήλωση του καρκίνου.

Στην κατηγορία του επεξεργασμένου κρέατος κατατάσσεται το λουκάνικο, το μπέικον και κάθε είδους αλλαντικό που παράγεται έπειτα από προσθήκη αλατιού και συντηρητικών.


Σε τι ποσότητα αντιστοιχούν όμως τα 50 γραμμάρια αλλαντικού;
-1,7 έτοιμα κεφτεδάκια

-2 φέτες καπνιστό ζαμπόν

-10 φέτες τσορίθο (είδος χοιρινού λουκάνικου)

-1,5 φέτα παστό ζαμπόν

-½ λουκάνικο

 onmed.gr