Τελευταία Νέα:

Αυτά που πρέπει να προσέξετε πριν φάτε μαρούλιΤο μαρούλι αποτελεί ένα αρκετά διαδεδομένο λαχανικό που χρησιμοποιούμε συχνά στις σαλάτες μας, αλλά χρειάζεται τη δέουσα προσοχή.


Το μαρούλι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες όπως Α, Κ και C, φυλλικό οξύ, κάλιο, μαγνήσιο και άλλα μέταλλα και βιταμίνες. Έτσι έχει πολλούς λόγους για να πιάνει μια θέση στο πιάτο μας. Υπάρχει, όμως, κάτι που πρέπει να προσέχετε.

Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως το μαρούλι και το σπανάκι, φαίνεται να είναι ψηλά στη λίστα επικινδυνότητας για δηλητηρίαση όταν τα αγοράζετε κομμένα και συσκευασμένα, ενώ τo μαρούλι, ειδικότερα, είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνο, καθώς τα βλαβερά βακτήρια μπορεί να δημιουργηθούν μέσα στον ιστό του φυτού. Αυτό που μπορούν να μεταφέρουν τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά σε κάποιον είναι E.Coli, σαλμονένα και λιστέρια. Τα μικρόβια αυτά βρίσκονται στο έντερο ζώων και κατ’ επέκταση σε λιπάσματα που μπορεί να μολύνουν τα λαχανικά.

Ο μόνος τρόπος για να προφυλαχθείτε, είναι να προτιμάτε το μαρούλι σας φρέσκο κι όχι συσκευασμένο, να το πλένετε όσο το δυνατόν καλύτερα και να αφαιρείτε τα εξωτερικά και πιο μαραμένα φύλλα του, που είναι πιο πιθανό να είναι μολυσμένα.


Πηγή: clickatlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια