Τελευταία Νέα:

Ξεκίνησαν τα μαθήματα των Κέντρων δια Βίου Μάθησης με τα Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά. Οι αιτήσεις συνεχίζονται για όλα τα προγράμματαΞεκίνησαν το προηγούμενο Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019 τα μαθήματα των Κέντρων δια βίου Μάθησης του δήμου Θέρμης, της "Πόλης που Μαθαίνει". 

Η αρχή έγινε με το πρώτο τμήμα του προγράμματος για τα Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά που πραγματοποιήθηκε στο 1ο Γυμνάσιο Θέρμης. 

Από τη νέα χρονιά ακολουθούν τα μαθήματα εκμάθησης της ποντιακής διαλέκτου και ιστορίας της Τέχνης, που θα πραγματοποιηθούν στη Θέρμη και τα μαθήματα Τοπικής Ιστορίας που θα πραγματοποιηθούν στα Βασιλικά. 

Υπενθυμίζεται ότι στα Κέντρα δια βίου μάθησης του δήμου Θέρμης μπορούμε να παρακολουθήσουμε δωρεάν διάφορα προγράμματα για την ιστορία του τόπου μας αλλά και την ιστορία της Τέχνης, τα δικαιώματα αλλά και τις υποχρεώσεις μας απέναντι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα πρακτικά μυστικά της ανακύκλωσης και της κομποστοποίησης. 

Επίσης, μπορούμε να μάθουμε πώς να αναγνωρίζουμε και να καλλιεργούμε αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά και να μιλάμε την ποντιακή διάλεκτο. Οι αιτήσεις για όλα τα προγράμματα συνεχίζονται για όλα τα προγράμματα.
Τα τμήματα θα λειτουργήσουν σε σχολεία του δήμου Θέρμης αναλόγως με τις αιτήσεις που συμπληρωθούν. 

Τα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες ανεξαρτήτως χώρας καταγωγής, ηλικίας και μόρφωσης, καθώς και μέλη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.

Για να παρακολουθήσει κανείς κάποιο πρόγραμμα πρέπει να συμπληρώσει τη σχετική αίτηση και να την υποβάλει αυτοπροσώπως. Αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν στο Κοινοτικό Κατάστημα Τριλόφου, στο ΚΕΠ Βασιλικών, στο Κέντρο Κοινότητας στη Θέρμη ή στο Κοινωνικό Φαρμακείο στη Ν. Ραιδεστο. 

Για την υποβολή της αίτησης χρειάζεται η επίδειξη αστυνομικού δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου.
Τα προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων προσφέρουν ο Δήμος Θέρμης, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης
Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής απευθυνθείτε στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Θέρμης:
Τηλ. : 2313-300730
Ταχ. Διεύθυνση: Βίκτωρος Ουγκώ 4
Email: kdvm@thermi.gov.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια