Τελευταία Νέα:

Οκτώβριος με νέο ρεκόρ ζέστης - ο 5ος μήνας στη σειρά που σπάει ρεκόρΟ πιο ζεστός Οκτώβριος που έχει καταγραφεί ποτέ στον πλανήτη ήταν ο Οκτώβριος που μας πέρασε, αποτελώντας τον πέμπτο συνεχόμενο μήνα που καταρρίπτει ή προσεγγίζει ένα ρεκόρ, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus.


Ο φετινός Οκτώβριος ήταν 0,63 βαθμούς πάνω από τη μέση θερμοκρασία της περιόδους αναφοράς 1981-2000, καταρρίπτοντας κατά 0,01 βαθμό Κελσίου, το ρεκόρ του Οκτωβρίου 2015, αλλά και κατά 1,2 πάνω από τη θερμοκρασία της προβιομηχανικής περιόδου.

«Είναι ο πέμπτος κατά σειρά μήνας που καταγράφει ένα ρεκόρ ή προσεγγίζει κατά πολύ ένα ρεκόρ», υπογραμμίζει η ευρωπαϊκή υπηρεσία για την κλιματική αλλαγή.

Ο Ιούνιος του 2019 ήταν ο θερμότερος Ιούνιος και ο Ιούλιος κατέγραψε το απόλυτο ρεκόρ του θερμότερου μήνα που έχει καταγραφεί ποτέ, ενώ ο φετινός Αύγουστος ήταν ο δεύτερος θερμότερος μήνας Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος ο ζεστότερος παγκοσμίως.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ήταν τα θερμότερα που έχουν ποτέ καταγραφεί στον πλανήτη και τον Αύγουστο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας διατύπωσε την εκτίμηση ότι το 2019 θα βρεθεί μεταξύ των 5 με τις υψηλότερες θερμοκρασίες στις προβλέψεις, σε συνδυασμό με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.


Δεν υπάρχουν σχόλια