10 χρήσιμες συμβουλές για να καταπολεμήσετε την κατάθλιψη - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

10 χρήσιμες συμβουλές για να καταπολεμήσετε την κατάθλιψη


Πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι πάσχουν από κατάθλιψη, πιστεύουν πως δεν μπορούν να βρουν τον τρόπο ή το μέσο για να την καταπολεμήσουν. Ωστόσο, αυτό είναι μία λανθασμένη αντίληψη. Υπάρχουν λύσεις και μάλιστα πολύ αποτελεσματικές.


Κατάθλιψη – Συμβουλές για την υγεία: Δέκα τρόποι, με τους οποίους μπορείτε να την καταπολεμήσετε

1. Να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας ότι σύντομα θα νιώθετε καλύτερα. Αυτό θα σας δημιουργήσει συναισθήματα, τα οποία θα σας βοηθήσουν να προχωρήσετε.

2. Να σας μιλάτε με ευγένεια. Μην προσπαθείτε να κατηγορήσετε τον εαυτό σας για οτιδήποτε συμβαίνει στη ζωή σας. Ακόμη και αν το πιστεύετε, προσπαθήστε να το αποφύγετε.

3. Συζητήστε με τους πιο κοντινούς σας ανθρώπους για τα προβλήματα που δεν σας αφήνουν να προχωρήσετε. Εκείνα που ζητούν άμεσα λύση.

4. Προσέξτε τον ιδεομηρυκασμό. Σταματήστε να σκέφτεστε συχνά ή συνέχεια αρνητικά πράγματα.

5. Βρείτε κάτι να αποσπάσει την προσοχή σας. Κάντε κάτι που σας χαροποιεί. Το βέβαιο είναι ότι θα σταματήσετε να σκέφτεστε αρνητικά και θα νιώσετε πολύ καλύτερα.

6. Εστιάστε σε ό,τι κάνετε καλά. Αυτό θα σας δώσει το συναίσθημα της ικανοποίησης. Επίσης, θα καταλάβετε πως είστε πολύ χρήσιμο άτομο για την κοινωνία, ακόμη και αν δεν το πιστεύετε.

7. Αντισταθείτε στην ανάγκη να ζείτε στο παρελθόν. Κάντε σχέδια για το μέλλον σας.

8. Να θυμάστε ότι η κατάθλιψη σάς λέει ψέματα. Η αλήθεια βρίσκεται στα χέρια σας. Έχετε πολλές ικανότητες και οφείλετε να τις αξιοποιήσετε.

9. Να έχετε πίστη για το μέλλον και όλα θα πάνε καλά.

10. Ζητήστε θεραπεία. Μην μένετε άπραγη. Θα μπορέσετε να νικήσετε μέσω της συγκεκριμένης οδού και να πάρετε πίσω τη ζωή σας.