«Ο Αξιός είναι η χωματερή των Σκοπιανών» - Καταγγελία Προέδρου χωριού στα σύνορα με τα Σκόπια - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

«Ο Αξιός είναι η χωματερή των Σκοπιανών» - Καταγγελία Προέδρου χωριού στα σύνορα με τα Σκόπια
«Υπάρχει υποκρισία από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις. Κλείνουν τα μάτια τους, μπροστά σε αυτά που συμβαίνουν», κατήγγειλε μιλώντας στο Radio North 98 ο κ. Αθανάσιος Λαρχανίδης, πρόεδρος της κοινότητας Μικρό Δάσος του Κιλκίς, στα σύνορα με τα Σκόπια.


Τόνισε πως το ποτάμι μεταφέρει μεγάλες ποσότητες πλαστικών σκουπιδιών, ακόμη και λήμματα νοσοκομειακά: «Ο Αξιός παραμένει η χωματερή των Σκοπίων. Στο ποτάμι που ξεκινά από τα Σκόπια και εκβάλει στον Θερμαϊκό κόλπο σωρεύονται κάθε είδους σκουπίδια. Μάλιστα, την πολύ άσχημη εικόνα, την έχουμε αποτυπώσει σε ένα βίντεο διάρκειας 20 λεπτών. Τα έχουμε αναφέρει όλα αρμοδίως, αλλά δεν ασχολείται κανένας!»

«Στα Σκόπια η κατάσταση της μόλυνσης του Αξιού ποταμού έχει βελτιωθεί μετά την κατασκευή σταθμού βιολογικού καθαρισμού στη Γευγελή και ένα νέο στην πόλη των Σκοπίων, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει ρύπανση», διευκρίνισε ο επιστημονικός συνεργάτης του τομέας Υδραυλικής της Πολυτεχνικής σχολής του Αριστοτέλειου πανεπιστημίου Χάρης Σκουλικάρης. 


Ο ίδιος μιλώντας στο Radio North 98 ,έκανε το διαχωρισμό ρύπανσης και μόλυνσης και πρόσθεσε πως μέσα από τις συνεχείς μετρήσεις και την επιστημονική παρακολούθηση που γίνεται και από τον τομέα του, μόλυνση εντοπίζεται στο Δέλτα του Αξιού η οποία οφείλεται στις γεωργικές καλλιέργειες στην περιοχή.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη του κ. Λαρχανίδη:

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη του κ. Σκουλικάρη: 


Δεν υπάρχουν σχόλια