10 εναλλακτικοί τρόποι να απολαύσουμε τα κάστανα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

10 εναλλακτικοί τρόποι να απολαύσουμε τα κάστανα



Η νέα σοδειά με κάστανα είναι εδώ και φέτος και εμείς δεν ξέρουμε με ποιο τρόπο να τα πρωτοφτιάξουμε.

Αποφασίσαμε λοιπόν να ξεχωρίσουμε τις πιο ιδιαίτερες αλμυρές και γλυκές συνταγές με κάστανο, έτσι για να βάλουμε στο τραπέζι μας και πιο εναλλακτικές γεύσεις.

Στα μπισκότα
Μπισκότα με κάστανα και παρμεζάνα, που δεν συνοδεύουν τον καφέ αλλά το κρασί! Γιατί τι να τα κάνουμε τα κρακεράκια, όταν στο σπίτι υπάρχουν αυτά τα τέλεια αλμυρά μπισκότα με κάστανο;

Στη σούπα
Κολοκυθόσουπα με σύγκλινο Μάνης, κάστανα και φιστίκια: Ναι, ναι, τα κάστανα μπαίνουν και στη σούπα, δίνοντας της ξεχωριστή γεύση. Αυτή η σούπα άνετα θα μπορούσε να σταθεί ως πρώτο πιάτο σε γιορτινό τραπέζι.

Στη σαλάτα
Γιορτινή σαλάτα με σικορέ, ψητά κάστανα και μπλε τυρί: Μιας και είπαμε για γιορτές, αν ετοιμάζετε κάποιο επίσημο τραπέζι στο σπίτι, μην παραλείψετε και μία γιορτινή σαλάτα με ψητά κάστανα.

Στο κέικ
Κέικ με κάστανα και γλάσο λευκής σοκολάτας: Ένα κέικ έξω από τα συνηθισμένα, στο οποίο συμπράττουν γλυκά σοκολάτα, κάστανα και φουντούκια, ένας εκρηκτικά νόστιμος συνδυασμός δηλαδή που δεν θα περάσει απαρατήρητος.

Στο κρέας
Γεμιστό αρνάκι με φιστίκια και κάστανα, μια ωραιότατη εναλλακτική πρόταση με ρολό αρνάκι που ταιριάζει πολύ στο κυριακάτικο αλλά και στο γιορτινό τραπέζι.



Στη γαρνιτούρα
Κόκορας με ροζ σάλτσα από αφρώδες κρασί και μαύρο ρύζι με κάστανα: Συνδυάζουμε το άγριο ρύζι με τα κάστανα και δημιουργούμε μία απίστευτα γευστική γαρνιτούρα, που συνοδεύει ιδανικά πουλερικά.

Στο στιφάδο
Κάστανα στιφάδο: Μπορεί να έχετε συνηθίσει το στιφάδο με λαγό ή έστω με μοσχαράκι, αλλά και αυτή η εναλλακτική, vegetarian εκδοχή με κάστανα σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει με τη νοστιμιά της.

Στο σουφλέ
Σουφλεδάκια με κάστανο και τυριά: Θυμίζουν πολύ muffins, μιας και φτιάχνονται μέσα σε φόρμες, αλλά στην πραγματικότητα είναι ατομικά, αλμυρά σουφλέ με κάστανα και τυριά.

Στο πρωινό
Μαρμελάδα κάστανο: Βαρεθήκατε τη μαρμελάδα βερίκοκο που άπλωνατε στο ψωμί όλο το καλοκαίρι και αναζητάτε και μία καλή εναλλακτική για τη μαρμελάδα πορτοκάλι το φθινόπωρο; Αυτή η μαρμελάδα κάστανο είναι η πιο τέλεια εναλλακτική.

Στο γλυκό

Γλυκό στο ποτήρι με κάστανο πουρέ: Ο γλυκός πουρές κάστανο δίνει τέλεια γεύση σε όποιο επιδόρπιο και αν προστεθεί. Σε αυτή τη συνταγή τον βάζουμε σε στρώσεις στο ποτήρι, παρέα με κρέμα πορτοκάλι και για γαρνιτούρα φέτες πορτοκάλι, μπισκότα και σοκολάτα… Ακαταμάχητος συνδυασμός.