Στην τελική ευθεία για το 1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Αιγοπρόβειου Κρέατος και Τοπικών Προϊόντων. Ολο το πρόγραμμα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Στην τελική ευθεία για το 1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Αιγοπρόβειου Κρέατος και Τοπικών Προϊόντων. Ολο το πρόγραμμα

Αποτέλεσμα εικόνας για 1ου Φεστιβάλ Αίγειου και Πρόβειου Κρέατος και Τοπικών Προϊόντων


Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για την πραγματοποίηση του 1ου Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Αιγοπρόβειου Κρέατος και Τοπικών Προϊόντων που θα διεξαχθεί στο ΔΑΚ Βασιλικών από την Παρασκευή 27 έως και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019.

Η αυλαία του επιτυχημένου θεσμού των “Θέρμης Δρώμενα 2019” πέφτει φέτος με τη σημαντική διοργάνωση του 1ου Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Αίγειου, Πρόβειου Κρέατος και Τοπικών Προϊόντων, που φιλοδοξεί να αποτελέσει θεσμό για το Δήμο μας, αλλά και να συμβάλει στη δημιουργία υποδομών και προϋποθέσεων για την αποτελεσματικότερη μελλοντική σύμπραξη όλων όσων εμπλέκονται στην αλυσίδα παραγωγής του αίγειου και πρόβειου κρέατος καθώς και των τοπικών μας προϊόντων.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ενημερωτική εκδήλωση των νέων αγροτών, συναυλία με τη μουσική επιμέλεια του Θωμά Μιχαλάκα και πολλά μαγειρέματα από διακεκριμένους Σεφ που θα μας παρουσιάσουν κρητική κουζίνα και ποντιακά εδέσματα μαγειρεμένα με τοπικά πάντα προϊόντα από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αγίου Αντωνίου.


Το Σωματείο κρεοπωλών Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει την κρεατοτεχνία με νέες κοπές ενώ οι γυναίκες του ΚΑΠΗ Βασιλικών θα μαγειρέψουν για όλους παραδοσιακές συνταγές του τόπου μας.

Το Φεστιβάλ στηρίζουν με τη συμμετοχή τους και τις εξαιρετικές συνταγές που θα ετοιμάσουν οι σεφ : Μυρσίνη Λαμπράκη, Τάσος Τόλης, Στυλιανός Δίγκας, Σοφία Ουργαντζίδου.

Τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι θα συμμετέχουν στις παράλληλες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών και συγκεκριμένα από από το Σύλλογο Ποντίων Παναγία Σουμελά , το Χορευτικό Σύλλογο Αγίας Παρασκευής και το ΛΑ.ΧΟ.ΣΥ.ΒΑ.



Αναλυτικά το πρόγραμμα του τριημέρου των εκδηλώσεων παρουσιάζεται ακολούθως:

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019• 18.00 Επίσημα Εγκαίνια – Καλωσόρισμα και έναρξη του Φεστιβάλ από το Δήμαρχο Θέρμης κ. Θεόδωρο Παπαδόπουλο
• 19.00 Στρογγυλή τράπεζα με θέμα : “ Συμπράττουμε αποτελεσματικά για την ανάδειξη του ελληνικού αίγειου, πρόβειου κρέατος και των τοπικών προϊόντων των Βασιλικών και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου μας”.

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019
• 09.30 πμ – 14.00 Ενημερωτική εκδήλωση της Ένωσης Νέων Αγροτών
• 14.00-17.00 Διάλειμμα για φαγητό
• 17.00 Παρουσίαση τοπικών παραδοσιακών συνταγών παλαιών και νέων
• Κρητικά μαγειρέματα με τη σεφ Μυρσίνη Λαμπράκη
• παραδοσιακοί χοροί από τον ΛΑ.ΧΟ.ΣΥ.ΒΑ
• Μαγειρέματα με τοπικά προϊόντα από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αγίου Αντωνίου
• παραδοσιακοί ποντιακοί χοροί από τον Σύλλογο Ποντίων Παναγίας Σουμελά Θέρμης
• Μαγειρέματα από τον σεφ Τάσο Τόλη με τοπικά προϊόντα αίγειο και πρόβειο κρέας
• Μαγειρικές επιδείξεις με τοπικά προϊόντα από το Σύλλογο Αγίας Παρασκευής
• Παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό Σύλλογο Αγίας Παρασκευής
• Μαγειρικές επιδείξεις από τον Πρόεδρο της ΛΑΕΓ και executive chef κ. Στυλιανό Δίγκα.

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019• 11.00 πμ Μαγειρεύουμε και γευόμαστε το Κυριακάτικο τραπέζι.
• Πρωινά μαγειρέματα από τον Πρόεδρο της ΛΑΕΓ και executive chef κ. Στυλιανό Δίγκα
• Μαγειρέματα με τοπικά προϊόντα από τη σεφ Σοφία Ουργαντζίδου
• Παραδοσιακές συνταγές από τις γυναίκες του ΚΑΠΗ Βασιλικών
• παραδοσιακοί χοροί από τον ΛΑ.ΧΟ.ΣΥ.ΒΑ
• 17.00 μμ Παραδοσιακές και νέες κοπές καθώς και κρεατοτεχνία από το Σωματείο κρεοπωλών Θεσσαλονίκης
• 20.00 Συναυλία με τη μουσική επιμέλεια του Θωμά Μιχαλάκα.

Το THERMISnews.gr είναι χορηγός επικοινωνίας του Φεστιβάλ
THERMISnews.gr


Το 1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Αιγοπρόβειου Κρέατος και Τοπικών Προϊόντων είναι πια γεγονός και τα εγκαίνιά του θα πραγματοποιηθούν από το Δήμαρχο Θέρμης κ. Θεόδωρο Παπαδόπουλο την Παρασκευή 27/09/2019 και ώρα 18.00 το απόγευμα.

Στις 27, 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2019 η καρδιά του ντόπιου αίγειου και πρόβειου κρέατος καθώς και των τοπικών προϊόντων χτυπά στα Βασιλικά. Σας περιμένουμε σε ένα απολαυστικό τριήμερο γεύσεων και παράδοσης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του φεστιβάλ: Στον κ. Στυλιανό Βογιατζή (τηλ. 6995 736886), στην κ. Σοφία Ουργατζίδου (τηλ. 6937 175225) και την κ. Όλγα Γιαννιού (τηλ. 6936 809182).