N. Φίλης: Κλάσεις πιο ικανός από τη Φώφη Γεννηματά ο Ευ. Βενιζέλος - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

N. Φίλης: Κλάσεις πιο ικανός από τη Φώφη Γεννηματά ο Ευ. Βενιζέλος

Αποτέλεσμα εικόνας για N. Φίλης


Με μια νέα παρέμβαση στο ΑMΠΕ ο Νίκος Φίλης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για υψηλή πιθανότητα νίκης της ΝΔ, ζητώντας ανασύνταξη και επαναπροσανατολισμό.
Ο πρώην υπουργός Παιδείας, υποστηρίζει ότι για πρώτη φορά η Οικονομία κατάφερε να έχει 24 δισ. απόθεμα και ως Γενική Κυβέρνηση 34 δισ. απόθεμα, και θέτει το ερώτημα –ενόψει εκλογών- ποιος θα τα διαχειριστεί. «Για πρώτη φορά στην ιστορία της η χώρα μας έχει τέτοιο ύψος αποθεμάτων, δηλαδή, γεμάτα ταμεία για να αμυνθεί έναντι οποιουδήποτε κινδύνου… ως Κεντρική Διοίκηση έχουμε 24 δισ. απόθεμα και ως Γενική Κυβέρνηση 34 δισ. απόθεμα. Και όλοι μαζί να αναρωτηθούμε, ποιοι θα διαχειριστούν την επομένη των εκλογών αυτόν τον θησαυρό. Αυτοί που επί πολλά χρόνια λεηλατούσαν το δημόσιο ταμείο συσσωρεύοντας γιγάντια ελλείμματα και κατηγορούσαν αλλήλους για “καμμένη γη” ρίχνοντας τη χώρα στα βράχια;», είπε ο κ. Φίλης.
Ο Νίκος Φίλης αναγνωρίζει ωστόσο ότι μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών οι πιθανότητες να αναλάβει η ΝΔ την διακυβέρνηση της χώρας είναι υψηλή. Μάλιστα συνδέει με τη διαφαινόμενη εκλογική επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τη «σπουδή» της κυβέρνησης να συνεχίσει να νομοθετεί έως την τελευταία ημέρα, όταν ερωτάται για τις ψηφοφορίες της τελευταίας ημέρας. «Γιατί μεσολάβησαν οι ευρωεκλογές, η επικράτηση της ΝΔ και η υψηλή πιθανότητα να κερδίσει και τις εθνικές εκλογές. Απέναντι σε αυτή τη ζοφερή προοπτική λαμβάνουμε τα μέτρα μας… για να προστατεύσουμε τη συντριπτική πλειοψηφία των φορολογουμένων (πάνω από 90%) που θα έχαναν έως 650 ευρώ ετησίως στην περίπτωση κατά την οποία η ΝΔ ως κυβέρνηση θα μειώσει το αφορολόγητο», είπε ο κ. Φίλης.
Ο πρώην υπουργός Παιδείας προκαλεί αίσθηση με τη σκληρή επίθεση που εξαπολύει στη ΝΔ με αφορμή τους χαμηλούς τόνους που κρατά ενόψει εκλογών το γαλάζιο στρατόπεδο. «Χαρακτηρίζω «μειλίχιο τέρας» αυτό το επικοινωνιακό φτιασίδωμα της ΝΔ, του κ. Μητσοτάκη και των στελεχών του», αναφέρει σημειώνοντας: «Κανείς δεν πρέπει να ξεγελαστεί. Άλλωστε, σε αυτό το μασκάρεμα δεν συμμετέχουν οι παράγοντες εκείνοι που ξέρουμε ότι έχουν το πάνω χέρι και υπαγορεύουν πολιτικές στο πιο ετερόφωτο κόμμα της χώρας, τη σημερινή ΝΔ. Δεν συμμετέχει το ΔΝΤ που καραδοκεί να επιστρέψει στην Ελλάδα, όπως επέστρεψε στην Αργεντινή ένα χρόνο μετά τη νίκη του Μάκρι, του ομογάλακτου με τον κ. Μητσοτάκη».
Ο Νίκος Φίλης όμως κρατά βέλη και για την Τασία Χριστοδουλοπούλου αφού χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά την υπόθεση απόσπασης και μετάταξης της κόρης της αναφέρει χαρακτηριστικά «Ο ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνει μια άμεση διαδραστική σχέση με το εκλογικό σώμα και όχι σχέσεις απόστασης, αλαζονείας ή αφ' υψηλού «καθοδήγησης» συνοδευόμενες από συμπεριφορές που δεν απηχούν το ύφος μιας αριστερής διακυβέρνησης. Και τέτοιες συμπεριφορές -κακά τα ψέματα- υπήρξαν και προκάλεσαν».
Ο πρώην υπουργός πάντως έχει καλά λόγια για τον Ευάγγελο Βενιζέλο παρά την οξύτητα και την αντιπαλότητα που χαρακτήρισε τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Χαρακτηρίζει «κλάσεις πιο ικανό από τη Φώφη Γεννηματά» τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και ακατανόητη την «εκπαραθύρωση» του όπως λέει από το ΚΙΝΑΛ, το οποίο ωστόσο –κατά το Νίκο Φίλη- παραμένει στη γραμμή Βενιζέλου. Θυμίζει μάλιστα ότι στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του στη Βουλή τον χειροκρότησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και όχι του ΚΙΝΑΛ. Όπως αναφέρει «αν είναι αυτή η πολιτική τους γιατί να διώξουν τον κ. Βενιζέλο που ως εμπνευστής της και κλάσεις πιο ικανός από την κυρία Γεννηματά την εκφωνεί καλύτερα;… η απάντηση είναι μάλλον απλή και πέρα από «στρατηγήματα» περί μείωσης του συσχετισμού μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ.
Στις εκλογές που έρχονται το ΚΙΝΑΛ κινδυνεύει με βαριά ήττα και η υπό την κυρία Γεννηματά ηγετική ομάδα, απαλλάσσεται από ένα πρόσωπο του βεληνεκούς του κ. Βενιζέλου, ώστε, να μην τεθεί θέμα μετεκλογικής αμφισβήτησής της. Κι εδώ θέλω να σημειώσω ως δείγμα του δικού μας πολιτικού ήθους ότι την αποχαιρετιστήρια ομιλία του κυρίου Βενιζέλου ενός σημαντικού πολιτικού αντιπάλου την παρακολούθησαν και την χειροκρότησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και μόνο ένας από το κόμμα του. Από αυτή την πολιτική και ανθρώπινη μικρότητα που επέδειξαν απέναντι στον πρώην αρχηγό τους οι κύριοι του ΚΙΝΑΛ, μπορούμε να αντιληφθούμε πόσο βαθιά και πολυεπίπεδη είναι η κρίση και η κατάπτωση αυτού του χώρου».