Έξαρση της επιδημίας του ιού του Δυτικού Νείλου αναμένει ο ΕΟΔΥ - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Έξαρση της επιδημίας του ιού του Δυτικού Νείλου αναμένει ο ΕΟΔΥ


Έξαρση της επιδημίας του ιού του Δυτικού Νείλου αναμένει και φέτος ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεόφιλος Ρόζεμπεργκ στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ - ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9FM», «ο ιός προσβάλει όλες τις ηλικίες και η νόσος έχει τέτοια χαρακτηριστικά, που μπορεί να μεταδοθεί σε πολλούς με το τσίμπημα κουνουπιών, είναι όμως ελάχιστοι, λιγότερο από το 1%, εκείνοι που νοσούν. Τα κουνούπια τώρα αρχίζουν να εμφανίζονται, δεν έχει ακόμη αναφερθεί κανένα κρούσμα από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας υπάρχει γι’ αυτόν το λόγο, ώστε να δίνει έγκαιρα το σύνθημα και την ενημέρωση».

Ο κ. Ρόζεμπεργκ ανέφερε μάλιστα ότι ο ΕΟΔΥ θέλει να κινητοποιήσει την κοινή γνώμη για το συγκεκριμένο θέμα, να την ενημερώσει και να προειδοποιήσει τους πολίτες ότι πράγματι περιμένουμε και φέτος, όπως και σε προηγούμενες χρονιές, μια έξαρση των συρροών, της επιδημίας του ιού του Δυτικού Νείλου.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ αναφέρει δε πως ήδη ο συγκεκριμένος Εθνικός Οργανισμός, γνωστός μέχρι το νόμο 4600/2019 (ΦΕΚ 43 Α/ 9.3.2019) ως ΚΕΕΛΠΝΟ, «έχει καλέσει και τις Υπηρεσίες Περιφέρειες Δημόσιας Υγείας των Περιφερειών και έχει υιοθετήσει ένα πολύ έντονο πρόγραμμα ψεκασμών και προνυμφοκτονίας, το οποίο εξελίσσεται αρκετά ικανοποιητικά στα περισσότερα διαμερίσματα».


Πηγή: onmed.gr