Το μήνυμα του Φάνη Καρκατζούνη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τις εκλογές Δ.Θέρμης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Το μήνυμα του Φάνη Καρκατζούνη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τις εκλογές Δ.Θέρμης


" Εκ μέρους της "Λαϊκής Συσπείρωσης" του Δήμου Θέρμης, απευθύνω θερμές ευχαριστίες σε όλους όσους συμπαρατάχθηκαν και έδωσαν τη μάχη στο πλευρό μας,
ιδιαίτερα στους 47 νέους υποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους της παράταξής μας, σε όσους ψήφισαν "Λαϊκή Συσπείρωση" στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές της 26ης Μάη 2019 και το ΚΚΕ στην Ευρωβουλή και ειδικά σε όσους έκαναν αυτό το βήμα για πρώτη φορά. 
Δώσαμε την εκλογική  μάχη παλεύοντας  κόντρα στο κλίμα μειωμένων απαιτήσεων, μοιρολατρίας  και ηττοπάθειας, που επηρεάζουν μεγάλο τμήμα των λαϊκών στρωμάτων του δήμου μας σε συνθήκες πόλωσης και πολιτικού κλίματος εθνικών εκλογών.
Με βάση τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα στις εκλογές για το Δημοτικό Συμβούλιο η Λαϊκή Συσπείρωση παίρνει 1724 ψήφους και ποσοστό 6,9 %. Στις εκλογές για τα τοπικά συμβούλια παίρνει 2310 ψήφους και ποσοστό 10,85% στα δέκα χωριά, όπου κατέβασε ψηφοδέλτιο και 9,47% στο σύνολο των κοινοτήτων.
Ο  συσχετισμός δυνάμεων και στο δήμο μας παραμένει συνολικά αρνητικός. Αρνητικό επίσης είναι το γεγονός ότι η δυσαρέσκεια προς τη δημοτική αρχή, την κυβέρνηση και την κυβερνητική παράταξη στο δημοτικό συμβούλιο, στρέφεται σε παρατάξεις που κινούνται στην ίδια γενική γραμμή πλεύσης.
Η Λαϊκή Συσπείρωση εκλέγει δύο Δημοτικούς Συμβούλους, 1 στην εκλογική περιφέρεια Θέρμης και 1 στην εκλογική περιφέρεια Μίκρας και 8 τοπικούς συμβούλους σε Θέρμη, Νέο Ρύσιο, Νέα Ραιδεστό, Ταγαράδες, Βασιλικά, Τρίλοφο, Πλαγιάρι και Καρδία. 
Οι εκλεγμένοι Δημοτικοί και τοπικοί Σύμβουλοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" θα είναι η φωνή του εργαζόμενου λαού, των φτωχών αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, των νέων μέσα στο Δημοτικό και τα τοπικά  Συμβούλια. Όπως και το προηγούμενο διάστημα, θα τα δώσουμε όλα για τα συμφέροντα του λαού μας, για να έχει το δικό του "μάτι" και "αυτί" στα συμβούλια, για να έχει μπροστά τις δικές του ανάγκες και διεκδικήσεις.
Την επομένη των εκλογών, τα μεγάλα προβλήματα παραμένουν, η βασική αιτία που τα γεννά είναι εδώ και δεν είναι άλλη από την πολιτική που στηρίζει το κεφάλαιο και τις προτεραιότητές του, βάζοντας στον Προκρούστη τις λαϊκές ανάγκες και δικαιώματα. Είμαστε πανέτοιμοι για να παλέψουμε, για να έχει πρόσβαση  ο λαϊκός κόσμος της περιοχής μας στους παιδικούς σταθμούς, στον πολιτισμό, τον αθλητισμό, για να προχωρήσουν άμεσα οι εργασίες στις παιδικές χαρές, να προχωρήσουν μια σειρά αναγκαία έργα υποδομής, όπως πολιτιστικά κέντρα, κλειστά γυμναστήρια, έργα αποχέτευσης, ύδρευσης, αντιπλημμυρικά έργα, αντισεισμική θωράκιση και αντιπυρική προστασία. Για να έρχεται με απαίτηση στα συμβούλια κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα!
Όπως το έχουμε αποδείξει, δεν θα προδώσουμε την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν εκατοντάδες εργαζόμενοι σε όλη την περιοχή, θα αγωνιστούμε για να πάρει ανάσες ο λαός, να μπουν εμπόδια στην αντιλαϊκή επίθεση, τοπικά και κεντρικά.
Καλούμε τους εκατοντάδες εργαζόμενους που ψήφισαν τη "Λαϊκή Συσπείρωση", αυτούς που έδωσαν τη μάχη δίπλα στους κομμουνιστές σε κάθε κάλπη, ευρωεκλογές και τοπικές, να βρεθούμε πανέτοιμοι και αποφασισμένοι, μπροστά στις εθνικές εκλογές που έχουμε μπροστά μας. 
Καλούμε πλατιά τους εργαζόμενους, το λαϊκό κόσμο του δήμου μας, ειδικά όσους ενώ βλέπουν θετικά τη δράση μας και τις πολιτικές μας θέσεις δεν τόλμησαν να κάνουν το βήμα στην προηγούμενη κάλπη, να το κάνουν τώρα και να συμπορευτούν με το ΚΚΕ στην κάλπη.  
Για να δυναμώσει η φωνή της διεκδίκησης, της αντεπίθεσης, το ΚΚΕ. Για να μη δώσουμε πράσινο φως και συγκατάθεση στη συνέχεια και κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής. Για να υπάρχει μια σταθερή και αποφασισμένη δύναμη υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων την επόμενη μέρα."