"Παρέμβαση Πολιτών Δ.Θέρμης" για την καταγγελία στον Αγ.Αντώνιο : "Όσο ο Δήμαρχος αναπαράγει τα ελλείμματά του τόσο δημιουργεί προβλήματα στον τόπο μας" - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

"Παρέμβαση Πολιτών Δ.Θέρμης" για την καταγγελία στον Αγ.Αντώνιο : "Όσο ο Δήμαρχος αναπαράγει τα ελλείμματά του τόσο δημιουργεί προβλήματα στον τόπο μας"

Επανέρχεται στο επίμαχο θέμα των γεωτρήσεων στον Αγιο Αντώνιο Θέρμης με ανακοίνωσή του ο συνδυασμός της Αννας Τσιφτελίδου. 




Θυμίζουμε ότι μια καταγγελία για "καταπάτηση ιδιωτικών αγροτεμαχίων" στον Αγιο Αντώνιο, ήταν η αφορμή να ξεσπάσει μια σειρά ανακοινώσεων (δείτε εδω, και εδώ) μεταξύ της παράταξης του δημάρχου Θ.Παπαδόπουλου και της "Παρέμβασης Πολιτών" με τη τελευταία να ανακοινώνει σήμερα τα ακόλουθα: 

<< Μικρό χρονικό μιας πικρής αλήθειας!

-Μετά από διαμαρτυρίες κατοίκων του Αγίου Αντωνίου που βρήκαν γεωτρύπανα του ΦΟΔΣΑ στις ιδιοκτησίες τους, δημοσιοποιήσαμε στις 6 Μαΐου το ζήτημα …

-Την επόμενη ημέρα η Δημοκρατική Ενότητα διαβεβαίωσε ότι ο Δήμαρχος δεν ήξερε (!!!) αλλά και δεν ρώτησε ……

-Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (7/5) ο Δήμαρχος υποστήριξε και πάλι ότι δεν ήξερε για τα γεωτρύπανα …και ότι αργούν οι επιστήμονες να τον ενημερώσουν για τη μελέτη …

-Στις 9 Μαΐου διαβάζουμε ανάρτηση της παράταξής του με την οποία κάνει γνωστό το «Πρόγραμμα Εκδηλώσεων και Επισκέψεων στις Κοινότητες». Στην κορυφή του προγράμματος τοποθετήθηκε το Μονοπήγαδο και ο Άγιος Αντώνιος….

Τελικά όμως ποια είναι η αλήθεια ; Γνώριζε ή όχι ο Δήμαρχος το θέμα; Ήταν ή όχι ιδιωτικά τα αγροτεμάχια; Έπρεπε ή όχι να ενημερωθεί η τοπική κοινωνία;
Από την έρευνά μας εδώ και μόλις δύο μέρες προκύπτει ότι ο Δήμαρχος γνώριζε και μάλιστα πολύ καλά το θέμα των απαλλοτριώσεων. 

Ήταν ο ίδιος παρών και απόλυτα ενήμερος στη συνεδρίαση του ΔΣ ΦοΔΣΑΚΜ όταν ξεκίνησε η διαδικασία απαλλοτριώσεων το Δεκέμβριο του 2018 (7 Δεκεμβρίου 2018 - Έγγραφο ΑΔΑ:Ψ1Ξ9ΟΞΧΝ-ΨΗΝ), ενώ μέχρι σήμερα η τοπική κοινωνία δε γνωρίζει τίποτε απολύτως αναφορικά με το έργο !!! 

Παρέλαβε προς διαβούλευση από την 8η Μαρτίου την Περιβαλλοντική Μελέτη του έργου, αλλά και πάλι δεν ενημέρωσε κανέναν παρά μόνο ανέβαλε σκόπιμα τη διαδικασία της διαβούλευσης με τους κατοίκους και τη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, την οποία όφειλε να ολοκληρώσει ως τις 16 Μαΐου 2019, ενώ σήμερα έχουμε 10 Μαΐου [Έγγραφο Α.Π. Μ.Ε. 154284 (107) / 07 Μαρτίου 2019/Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης/ΠΚΜ, Α.Π. 290404 (189) 09-05-2019/Μ.Ε. Θεσσαλονίκης/ΠΚΜ].

Φυσικά, όπως είναι και νομοθετημένο, η έγκριση τόσο του Τοπικού Σχεδίου Απορριμμάτων όσο και του Περιφερειακού, δεν περιελάμβαναν προσδιορισμό χωροθέτησης, αγροτεμάχια, απαλλοτριώσεις κλπ και κατά συνέπεια η χωροθέτηση του έργου δεν είναι εν γνώσει ούτε της τοπικής κοινωνίας ούτε του δημοτικού συμβουλίου .

Ο δήμαρχος λοιπόν επιλέγει να κάνει προεκλογική περιοδεία, για να προστατεύει και να διαφυλάσσει τα δικά του συμφέροντα και όχι των κατοίκων/δημοτών του δήμου. Αυτή η επιλογή καταδεικνύει ότι η παρούσα διοίκηση του δήμου αντιμετωπίζει το ρόλο της ως επάγγελμα και αφήνει τους πολίτες ακάλυπτους.
Αποδεικνύει ότι ο τρόπος λειτουργίας του Δημάρχου και του Δήμου είναι ελλειμματικός. 

Κανένα ενδιαφέρον δεν υπάρχει για τη διαφύλαξη των συμφερόντων των πολλών, υπάρχει ενδιαφέρον μόνο για την αναπαραγωγή της τοπικής εξουσίας, πρακτική του προηγούμενου πολιτικού κόσμου, του κόσμου που φεύγει, του κόσμου που αδυνατεί να παρακολουθήσει την καινοτομία αλλά και να εξυπηρετήσει τις δημοκρατικές απαιτήσεις της κοινωνίας, ακόμα και στην ενημέρωση.

Ο Δήμαρχος Θέρμης όφειλε να ενημερώσει την κοινωνία του Αγίου Αντωνίου και του Σχολαρίου, ώστε να μην υπάρχει κοινωνική ένταση και ανησυχία. Απαραίτητες προϋποθέσεις για την ολοκληρωμένη διαχείριση αποβλήτων και την ανακύκλωση είναι η διαφάνεια, η αξιοπιστία, η αποτελεσματικότητα των φορέων και η εμπιστοσύνη των πολιτών!

Ακόμα και σήμερα υπάρχει χρόνος. 

Ο Δήμαρχος και ο πρόεδρος του ΦοΔΣΑ ΚΜ οφείλουν να επισκεφτούν τον Άγιο Αντώνιο και να ενημερώσουν την τοπική κοινωνία. Με όλους μας παρόντες. Όσο ο Δήμαρχος αναπαράγει τα ελλείμματά του τόσο δημιουργεί προβλήματα στον τόπο μας.

Οι κάτοικοι των οικισμών γνωρίζουν καλά ότι οι προεκλογικές συγκεντρώσεις, όπως η σημερινή στον Άγιο Αντώνιο, δεν αποτελούν διαδικασία διαβούλευσης, ούτε φυσικά τοπικής συνέλευσης. >>