Ανταπάντηση από τη "Παρέμβαση Πολιτών" στο "μέτωπο" του Αγ.Αντωνίου - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ανταπάντηση από τη "Παρέμβαση Πολιτών" στο "μέτωπο" του Αγ.Αντωνίου



Αμεση ήταν η ανταπάντηση από τον συνδυασμό "Παρέμβαση Πολιτών Δ.Θέρμης στο ¨μέτωπο¨ με τις γεωτρήσεις που προέκυψε τις προηγούμενες ημέρες στον Αγ.Αντώνιο Θέρμης. 



Ανταπαντά λοιπόν η "Παρέμβαση Πολιτών":

"Η κούραση και η αργοπορία της δημοτικής αρχής είναι προφανής και επικίνδυνη για το Δήμο μας"
Φαίνεται ότι τα στελέχη της "Δημοκρατικής Ενότητας" και η δημοτική αρχή αποφάσισαν (καθυστερημένα) να ασχοληθούν με τη διαχείριση των απορριμμάτων μετά την χθεσινή ανακοίνωση της "Παρέμβασης Πολιτών".
Είναι προφανές από την ανακοίνωση ότι ο Δήμαρχος Θέρμης δεν είχε ζητήσει καμία ενημέρωση από τη διοίκηση του ΦΟΔΣΑ ΚΜ, στο ΔΣ του οποίου συμμετέχει, και έσπευσε να ενημερωθεί μετά την ανακοίνωσή μας. 

Δεν ήξερε δηλαδή ότι έχουν ανατεθεί μελέτες; Δεν ενδιαφέρθηκε να ρωτήσει τι αφορούν οι μελέτες και γιατί θα έρθουν γεωτρύπανα στην περιοχή ενώ γνώριζαν εδώ και καιρό για χωροθέτηση του έργου στον Άγιο Αντώνιο; Σύντομα μάλιστα θα ανακοινώσουμε σχετικά και άλλες πληροφορίες. 

Αν δεχτούμε όμως την πρόχειρη δικαιολογία τους, είναι προφανές ότι έπρεπε να διεκδικήσουν πολύ νωρίτερα και ενημέρωση από το ΦΟΔΣΑ αλλά και πληροφόρηση των πολιτών.

Ευθύνη του Δήμου είναι να εξασφαλίζει και να προασπίζει τα συμφέροντα της περιοχής μας, την κοινωνική συνοχή και ευημερία.Από την αγνόησή τους γίνεται έκδηλη η κόπωση και η αργοπορία της δημοτικής αρχής .

Τις εξηγήσεις που ζήτησε ο Δήμαρχος - με χαρακτηριστική καθυστέρηση - πρέπει να τις δώσει στους πολίτες. Περιμένουμε την ενημέρωση των πολιτών διότι δεν επιτρέπονται τέτοιες ενέργειες σε βάρος ιδιοκτησιών τρίτων που τροφοδοτούν κοινωνικές εντάσεις και μάλιστα από διαδημοτικό φορέα στου οποίου το ΔΣ συμμετέχει ο Δήμαρχος.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα ζητήματα, στα οποία ο μη ειδικός συντάκτης της ανακοίνωσης αναφέρεται, θέλουμε να τον ενημερώσουμε ότι τα Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης Απορριμμάτων δεν αναφέρονται στις χωροθετήσεις των διαδημοτικών μονάδων. Άρα, η έγκριση των τοπικών Σχεδίων από το Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμης δεν περιλάμβανε χωροθέτηση μονάδων. Μπορούν να το ξαναδιαβάσουν.

Και με την ευκαιρία για ακόμη μια φορά θέτουμε το ερώτημα : πού βρίσκεται η υλοποίηση του τοπικού Σχεδίου, το οποίο θυμήθηκε τώρα η "Δημοκρατική Ενότητα"; Γιατί δεν έχει προχωρήσει στη χωριστή συλλογή οργανικού αποβλήτων; 

Δεν γνωρίζει ο Δήμαρχος ότι υπάρχουν διαθέσιμες υποδομές του ΦοΔΣΑΚΜ από 1η Ιανουαρίου 2019 για όλους τους Δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας; 

Τι στάση κράτησε ο Δήμος Θέρμης στη λανθασμένη απόφαση της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας για ενιαία προμήθεια κάδου, που καθυστερεί τη χωριστή συλλογή οργανικού σε όλους τους Δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας;

Νομίζουμε ότι είναι ευκαιρία για τη Δημοκρατική Ενότητα να ψάξει για καλύτερους συνεργάτες στη συγγραφή ανακοινώσεων για απορρίμματα και να μην «ξύνεται στην γκλίτσα του τσομπάνη»…

Όσον αφορά στους υποψηφίους της Παρέμβασης Πολιτών στο τοπικό Συμβούλιο του Αγίου Αντωνίου είμαστε πολύ περήφανοι ! Γιατί είναι ψηφοδέλτιο νίκης στο Άγιο Αντώνιο και πλειοψηφίας. Δεν ξέρουμε αν η "Δημοκρατική Ενότητα" είναι περήφανη για τον απολογισμό της Προέδρου και των εκλεγμένων της τοπικών συμβούλων Αγίου Αντωνίου, όπως και για την ανυπαρξία έργων και παρεμβάσεων στον Άγιο Αντώνιο εδώ και πέντε χρόνια!

Η επικεφαλής της Παρέμβασης Πολιτών και υποψήφια δήμαρχος, κ.Άννα Τσιφτελίδου, έχει ζητήσει ήδη ενημέρωση από τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για το θέμα και την έχει λάβει. Έχει επίσης ζητήσει ενημέρωση από τον Πρόεδρο του ΦοΔΣΑΚΜ και θα τη λάβει αύριο.

Ο Δήμαρχος Θέρμης από τη μεριά του οφείλει να ενημερώσει την κοινωνία του Αγίου Αντωνίου και του Σχολαρίου, ως όφειλε ώστε να μην υπάρχει κοινωνική ένταση και ανησυχία.

Η εμπιστοσύνη των πολιτών, η αξιοπιστία, η διαφάνεια και η αποτελεσματικότητα των φορέων είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την ολοκληρωμένη διαχείριση αποβλήτων και την ανακύκλωση. Όχι τα κλειστά χαρτιά και η απουσία.

ΥΓ. Αλήθεια από πότε ο Δήμος εξασφάλισε ανταποδοτικά οφέλη για τον Άγιο Αντώνιο χωρίς να το ξέρει το Δημοτικό Συμβούλιο και η τοπική κοινωνία; Εκτός αν αναφέρεται ο εν λόγω συντάκτης της ανακοίνωσης στην πρόσφατη νομοθέτηση αντισταθμιστικών της κυβέρνησης με το Νόμο 4555/18, που από όσο θυμόμαστε ο Δήμαρχος ήταν αντίθετος !