Η απάντηση της «Δημοκρατικής Ενότητας» σε ανάρτηση της «Παρέμβασης Πολιτών» για γεωτρήσεις στον Άγιο Αντώνιο - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η απάντηση της «Δημοκρατικής Ενότητας» σε ανάρτηση της «Παρέμβασης Πολιτών» για γεωτρήσεις στον Άγιο Αντώνιο

Απάντηση στη καταγγελία της "Παρέμβασης Πολιτών Δ.Θέρμης" που δημοσίευσε το THERMISnews.gr πριν λίγες ημέρες με τίτλο "Παρέμβαση Πολιτών Δ.Θέρμης : "Γεωτρύπανα μπήκαν πραξικοπηματικά μέσα σε ξένα αγροτεμάχια ιδιωτών" είχαμε σήμερα από τη "Δημοκρατική Ενότητα" την οποία και σας παραθέτουμε :
" Με μεγάλη έκπληξη είδαμε στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης της δημοτικής παράταξης ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ, μια δήθεν οργισμένη ανακοίνωση στην οποία, στην προεκλογική περίοδο των δημοτικών εκλογών, οι συντάκτες της εξαπολύουν διάφορες ευφάνταστες κατηγορίες κατά της Διοίκησης του Δήμου. 
Είναι πραγματικά εντυπωσιακή η ρητορική υποκρισία των συντακτών που προσπαθούν άτεχνα να δημιουργήσουν εντυπώσεις ώστε να καλύψουν την αδυναμία παρουσίασης μιας συγκροτημένης προγραμματικής πρότασης αλλά και το έλλειμμα ανταπόκρισης που βιώσαν πρόσφατα στην προσπάθεια κατάρτισης ενός ολοκληρωμένου ψηφοδελτίου. 
Αναρωτιόμαστε αν οι τωρινοί δημοτικοί σύμβουλοι της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ θυμούνται τη συζήτηση και την ψηφοφορία του Τοπικού Σχεδίου Αποκεντρωμένης Διαχείρισης Αποβλήτων του Δήμου μας. Τους θυμίζουμε ότι πρόκειται για την απόφαση 170/2016, την οποία μάλιστα υπερψήφισαν τα παρόντα μέλη της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ!!!
Ένα σχέδιο, μια πρόταση δηλαδή, που με τη σειρά του εντάχθηκε στο σχετικό Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων της ΠΚΜ (για το οποίο επίσης γνωμοδότησε με την 319/2016 απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο, με τη θετική ψήφο των παρόντων μελών της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ), το οποίο σχεδιάζεται σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο για τη Διαχείριση των Αποβλήτων η υλοποίηση του οποίου ανήκει στις αρμοδιότητες του ιδρυτή της παράταξής τους και νυν αναπληρωτή υπουργού περιβάλλοντος κ. Σωκράτη Φάμελλου. Αναρωτιόμαστε αν οι δημοτικοί σύμβουλοι διαβάζουν ή δεν διαβάζουν τις σχετικές εισηγήσεις; Τελικά ξέρουν ή δεν ξέρουν τι ψηφίζουν στα δημοτικά συμβούλια; Παρακολουθούν την πορεία των αποφάσεων ή όχι;
Γιατί σε όλα αυτά τα στρατηγικά κείμενα υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις και για χωροθέτηση μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων. Ας πούμε λοιπόν την αλήθεια. Όπως είναι γνωστό στον Άγιο Αντώνιο, υπήρχε η πρόθεση για τη δημιουργία μιας μονάδας καύσης απορριμμάτων, μια πρόταση που ακυρώθηκε χάρη στις ενέργειες της Διοίκησης του Δήμου και τις κινητοποιήσεις του Τοπικού Συμβουλίου. 
Αντί για εκείνη την πρόταση, στον Άγιο Αντώνιο υπάρχει σχεδιασμός για τη λειτουργία μιας μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων και μιας μονάδας επεξεργασίας βιοαποβλήτων, με πολύ περιορισμένες εγκαταστάσεις και χωρίς εγκατάσταση ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΥ, μετά από απαίτηση και άσκηση πιέσεων εκ μέρους της Διοίκησης του Δήμου Θέρμης. 
Η ευθύνη υλοποίησης του συγκεκριμένου σχεδιασμού ανήκει πράγματι στον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας, στο Διοικητικό Συμβούλιο του οποίου (και όχι στη Γενική Συνέλευση όπως λανθασμένα αναφέρει η πρόχειρη ανακοίνωση της Παρέμβασης Πολιτών) πράγματι συμμετέχει ο Δήμαρχος Θέρμης όπως και άλλοι 66 αιρετοί εκπρόσωποι. Σημειώνουμε ότι ο συγκεκριμένος σχεδιασμός που αφορά τη μελέτη για την εγκατάσταση μονάδας κυρίως σε δημόσια ή και δημοτική έκταση είναι υπό εκπόνηση και δεν υπάρχουν ακόμη οι απαραίτητες περιβαλλοντικές εγκρίσεις από τις αρμόδιες αρχές.
Οι ενέργειες των μελετητών ωστόσο δεν ελέγχονται από τον Δήμο Θέρμης, αλλά από τον ΦοΔΣΑ, ο οποίος δεν ενημέρωσε τον Δήμο για τις συγκεκριμένες ενέργειες που αφορούν στη λήψη δειγμάτων για τις σχετικές γεωτεχνικές μελέτες. 
Ο Δήμος Θέρμης έχει ήδη απευθύνει σχετικό ερώτημα στον ΦοΔΣΑ με σκοπό να δοθούν εξηγήσεις. Κατά συνέπεια η προσπάθεια εντυπωσιασμού της τοπικής κοινωνίας του Αγίου Αντωνίου και του Κάτω Σχολαρίου, από την παράταξη της Παρέμβασης Πολιτών με χρήση επιθετικών προσδιορισμών όπως «πραξικοπηματικά» ή «φέουδο» μάλλον αποτελεί μια απέλπιδα προσπάθεια να δείξει παρουσία και όψιμο ενδιαφέρον για να αιτιολογήσει την πολιτική της απουσία από τις τοπικές εκλογές στην κοινότητα που βρίσκεται εγγύτερα στο έργο των σχεδιασμών.
Η αλήθεια είναι ότι η Διοίκηση του Δήμου Θέρμης με τις καίριες παρεμβάσεις και προτάσεις της όχι μόνο διασφάλισε την ποιότητα του περιβάλλοντος και των δύο κοινοτήτων αλλά και εξασφάλισε ανταποδοτικά οφέλη για όλο τον Δήμο τα οποία θα προκύψουν αν τελικά ο σχεδιασμός γίνει πράξη, κάτι που με χαρά ανακοίνωσε ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός περιβάλλοντος, κ. Σωκράτης Φάμελλος σε ημερίδα που έγινε στον Δήμο μας τον περασμένο μήνα.
Για άλλη μια φορά η Παρέμβαση Πολιτών Δήμου Θέρμης θα καταλάβει ότι είναι «άνθρακες ο θησαυρός». Η τακτική της πολιτικής λάσπης δεν βοηθάει το καλό αυτού του τόπου."