Σε Θέρμη και Πλαγιάρι ο Απ. Τζιτζικώστας (φωτο-video) - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Σε Θέρμη και Πλαγιάρι ο Απ. Τζιτζικώστας (φωτο-video)


Επισκέφθηκε το Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου και το υπό ανέγερση 2ο Γυμνάσιο Θέρμης

Το Παιδικό Χωριό SOS στο Πλαγιάρι επισκέφτηκε σήμερα ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ επιθεώρησε και το έργο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την ανέγερση του 2ου Γυμνασίου Θέρμης.
Ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφτηκε μια από τις σημαντικότερες κοινωνικές δομές, που μετρά πλέον είκοσι χρόνια προσφοράς στο παιδί, καθώς το Παιδικό Χωριό SOS στο Πλαγιάρι είναι το δεύτερο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα, το 1997. Αποτελείται από δέκα σπίτια οικογενειών SOS με δυνατότητα φιλοξενίας για 60 παιδιά και απασχολεί προσωπικό 27 ατόμων.
«Χάρη σε αυτούς τους ανθρώπους που λειτουργούν τα Παιδικά Χωριά SOS σε όλη την Ελλάδα, εκατοντάδες παιδιά έχουν οικογένειες. Ζουν τη θαλπωρή της ελληνικής οικογένειας, όπως κάθε παιδί και μεγαλώνουν σε ένα υγιές οικογενειακό περιβάλλον, χωρίς διακρίσεις, χωρίς στερήσεις. 
Θέλω να συγχαρώ τη διεύθυνση και τους εργαζόμενους στο Παιδικό Χωριό SOS στο Πλαγιάρι, γιατί προσφέρουν ένα πραγματικά σπουδαίο κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο. Εμείς ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όλα αυτά τα χρόνια σταθήκαμε σε αυτούς τους ανθρώπους και το ίδιο θα κάνουμε και τα επόμενα χρόνια. Για εμάς, την ‘Αλληλεγγύη’, τη διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η στήριξη των ανθρώπων που έχουν περισσότερο ανάγκη από όλους είναι προτεραιότητα. Πρώτα το παιδί», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.
Ο κ. Τζιτζικώστας στη συνέχεια επισκέφτηκε το χώρο, όπου η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κατασκευάζει το 2ο Γυμνάσιο Θέρμης, μια από τις πιο σημαντικές υποδομές εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη, καθώς θα εξυπηρετήσει από την επόμενη σχολική χρονιά 202 μαθητές, που κατοικούν στο Νέο Ρύσιο και τους Ταγαράδες της Θέρμης.
«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διασφάλισε 3 εκ. ευρώ και σε συνεργασία με το Δήμο Θέρμης κατασκευάζει το νέο διώροφο σχολικό κτίριο, που θα δώσει λύση στις εκπαιδευτικές ανάγκες 202 μαθητών από το Νέο Ρύσιο και τους Ταγαράδες. Από την ίδρυσή του το 2ο Γυμνάσιο στεγάζεται σε ενοικιαζόμενο κτίριο, με πολλά προβλήματα. 
Βάζουμε τέλος στην ταλαιπωρία μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων, κατασκευάζοντας ένα νέο σχολικό κτίριο, συνολικής επιφάνειας 3.000 τ.μ., με διαμορφωμένη αυλή επιφάνειας 6.000 τ.μ., μια σύγχρονη σχολική μονάδα ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Οι εργασίες εξελίσσονται με πολύ γρήγορο ρυθμό και στόχος μας είναι την επόμενη σχολική χρονιά το κουδούνι να χτυπήσει σε αυτό το νέο κτίριο. 
Ως διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προσπαθούμε συστηματικά να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της σχολικής στέγης, κατασκευάζοντας 18 σχολεία σε όλη την Κεντρική Μακεδονία», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.