"Παρέμβαση Πολιτών": Διαφωνούμε απόλυτα για την επιχειρούμενη μεθόδευση στο θέμα της ΜΕΑ στον Αγ.Αντώνιο - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

"Παρέμβαση Πολιτών": Διαφωνούμε απόλυτα για την επιχειρούμενη μεθόδευση στο θέμα της ΜΕΑ στον Αγ.Αντώνιο


Εντονη αντίδραση κατά της "μεθόδευσης" όπως αναφέρει η ανακοίνωση του συνδυασμού της "Παρέμβασης Πολιτών" στο θέμα του Αγ.Αντωνίου στο οποίο έχει αναφερθεί το THERMISnews τις τελευταίες ημέρες (δείτε εδώ). 


Σήμερα, με ανοιχτή επιστολή, ο συνδυασμός της υποψήφιας δημάρχου Αννας Τσιφτελίδου καλεί "να εφαρμοστούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες" και τονίζει ότι "σε περίπτωση που δεν αναβληθεί η σημερινή συνεδρίαση οι δημοτικοί σύμβουλοι της παρέμβασης δε θα συμμετέχουν και δε θα νομιμοποιήσει τις απαράδεκτες ελλείψεις στη λειτουργία της δημοτικής αρχής".

Ακολουθεί η ανακοίνωση:


Κύριε Πρόεδρε της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής,

σας ενημερώνουμε ότι δε θα παρευρεθούμε στη σημερινή, 13-5-2019, συνεδρίαση της Επιτροπής όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθεί το θέμα της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την ολοκληρωμένη εγκατάσταση επεξεργασίας και διάθεσης απορριμμάτων νοτιοανατολικής ενότητας Ν. Θεσσαλονίκης και διαμαρτυρόμαστε εγγράφως καθώς διαφωνούμε απόλυτα για την επιχειρούμενη μεθόδευση στο θέμα της ΜΕΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης στον Αγ. Αντώνιο

Τέσσερις μέρες μετά την εμφάνιση γεωτρύπανων ταυτόχρονα με τις αποκαλύψεις περί ειλημμένων αποφάσεων για απαλλοτριώσεις καλείτε την επιτροπή ποιότητας ζωής για μελέτη που ο Δήμος παρέλαβε από 8-3-2019, δηλαδή μετά από δυο μήνες απόκρυψης. Και μάλιστα προγραμματίζετε δημόσια ενημέρωση των πολιτών, την οποία εσπευσμένα κάνετε μετά τις αποκαλύψεις μας, σε ώρα που ποτέ μέχρι σήμερα δεν έγινε ενημερωτική εκδήλωση . 


Είναι προφανές ότι μετά την επιλογή της απόκρυψης της ΜΠΕ και της απόφασης περί απαλλοτριώσεων η δημοτική αρχή επιλέγει διαδικασίες αντίθετες σε κάθε δημοκρατική διαδικασία .


Έστω και τώρα σας καλούμε να εφαρμόσετε τις προβλεπόμενες διαδικασίες.


Αιτούμαστε την αναβολή συζήτησης του θέματος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, στη συνέχεια να προχωρήσετε σε ενημέρωση των πολιτών και των τοπικών φορέων, στη συνέχεια των τοπικών κοινοτήτων προς γνωμοδότηση και εν συνεχεία να συγκαλέσετε δημοτικό συμβούλιο όπου θα γίνει αναλυτική ενημέρωση από τη μελετητική ομάδα του ΦΟΔΣΑ ΚΜ για το έργο και τις απαλλοτριώσεις. 

Στην ίδια συνεδρίαση θα πρέπει να ενημερωθούμε και για την πρόοδο των υπολοίπων έργων του ΦΟΔΣΑ γιατί γεννώνται δικαίως σοβαρές ανησυχίες στους πολίτες και σε εμάς για την αξιοπιστία του έργου και των επιλογών της δημοτικής αρχής να εξασφαλίσει τα συμφέροντα του τόπου. Στη συνέχεια μπορεί να συνεδριάσει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και εν συνεχεία να ληφθεί απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο. 

Σε κάθε περίπτωση έπεται η συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής της ενημέρωσης των κατοίκων, των τοπικών φορέων και τοπικών κοινοτήτων. Σε περίπτωση που δεν αναβληθεί η σημερινή συνεδρίαση οι δημοτικοί σύμβουλοι της παρέμβασης δε θα συμμετέχουν και δε θα νομιμοποιήσουμε τις απαράδεκτες ελλείψεις στη λειτουργία της δημοτικής αρχής.