7 δήθεν «υγιεινές» τροφές

Έχετε φάει ποτέ κάτι που νομίζατε ότι είναι υγιεινό αλλά ανακαλύψατε στη συνέχεια ότι δεν ήταν; Δεν είστε οι μόνοι… Πολλά προϊόντα παρουσιάζονται με την ταμπέλα «υγιεινά» και εντέλει δεν είναι τόσο αθώα όσο φαίνονται.
Δείτε μια λίστα με τις πιο επικίνδυνες… «υγιεινές» τροφές…
Μπάρες πρωτεΐνης
Οι μπάρες πρωτεΐνης παρουσιάζονται ως ένα υγιεινό σνακ αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να έχουν τόσο υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και λιπαρά, όσο ένα εντελώς ανθυγιεινό σνακ, όπως το brownie.Για να διαχωρίσετε τις υγιεινές μπάρες και να μην επιβαρύνετε τον οργανισμό σας με «άχρηστες» θερμίδες, επιλέγετε μπάρες που έχουν λιγότερο από 180 θερμίδες, 5 γραμμάρια λιπαρά και τουλάχιστον 5 γραμμάρια φυτικές ίνες. Αν είστε σε περίοδο δίαιτας, προτιμήστε μέχρι 100 θερμίδες.
Αποξηραμένα φρούτα
Μόλις ¼ κούπας αποξηραμένα φρούτα περιέχει 100 θερμίδες. Οπότε αν καταναλώσετε πολύ παραπάνω, οι θερμίδες θα αυξηθούν…Οι ειδικοί συστήνουν την κατανάλωση φρέσκων ή κατεψυγμένων φρούτων. Έχουν πολύ λιγότερες θερμίδες και μπορείτε να καταναλώσετε άφοβα πολύ μεγαλύτερες ποσότητες.



Γιαούρτι
Το γιαούρτι είναι η πιο πλούσια πηγή ασβεστίου και βιταμίνης D. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα προϊόντα που έχουν τόση ζάχαρη και τόσα λιπαρά όσο ένα ντόνατ! Γι’ αυτό, οι ειδικοί συστήνουν να επιλέγετε σκέτα γιαούρτια, χωρίς γεύσεις και αρώματα, με χαμηλά λιπαρά. Αν θέλετε έξτρα γεύση, μπορείτε να προσθέσετε μόνοι σας φρούτα, μέλι και κανέλα.Μαργαρίνη
Παρόλο που το βούτυρο δεν είναι μια πολύ υγιεινή λύση, η μαργαρίνη, το υποκατάστατό του είναι πολύ πιο επικίνδυνο για την υγεία μας. Αν και έχει λιγότερες θερμίδες, έχει περισσότερα trans λιπαρά, με αποτέλεσμα να ανεβάζει την κακή χοληστερίνη (LDL) και να κατεβάζει την καλή χοληστερίνη (HDL). Οι επιστήμονες «ψηφίζουν» την κατανάλωση του αυθεντικού προϊόντος και όχι του επεξεργασμένου υποκατάστατου, σε μικρές ποσότητες φυσικά.

