Σκύλος: Ποσό μπορεί να "κρατηθεί' χωρίς βόλτα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Σκύλος: Ποσό μπορεί να "κρατηθεί' χωρίς βόλτα


Όλοι οι σκύλοι δεν έχουν τον ίδιο μεταβολισμό και αυτό σημαίνει ότι δεν πάνε συγκεκριμένες φορές στην τουαλέτα


Κάποιες φορές ίσως αργήσουμε να γυρίσουμε στο σπίτι ή κάτι έκτακτο θα μας τύχει που θα μας αναγκάσει να αργήσουμε για την καθημερινή βόλτα του σκύλου μας. 

Ποσό μπορεί να αντέξει όμως ένας σκύλος χωρίς να βγει βόλτα για να κάνει την ανάγκη του;

Πόση ώρα μπορεί να κρατηθεί ένας σκύλος;

Η αλήθεια είναι ότι τα σκυλιά έχουν παρόμοιο μεταβολισμό με αυτό των ανθρώπων. Με αυτό να σημαίνει ότι αφού καταναλώσουν την τροφή τους στην επόμενη ώρα, μπορεί και να τους έρθει να κάνουν την ανάγκη τους.

Ωστόσο, ένας υγιής ενήλικος σκύλος μπορεί να κρατηθεί έως και 12 ώρες, ίσως και λίγο περισσότερο. Επειδή ο σκύλος μπορεί να αντέξει, αυτό δεν σημαίνει ότι αυτό πρέπει να επιδιώκετε. Είναι άλλο να τύχει και να καθυστερήσατε μια φορά να τον πάτε βόλτα και άλλο να σας γίνει (κακή) συνήθεια . Για να κάνουμε και μια σύγκριση με τους ανθρώπους σε κανένα δεν αρέσει όταν η φύση τον "καλεί", να περιμένει και να μην της "απαντά".


Ποιος είναι ο ιδανικός χρόνος

Δεν θα πρέπει να ξεχνάς ότι όλοι οι σκύλοι δεν έχουν τον ίδιο μεταβολισμό και αυτό σημαίνει ότι δεν πάνε συγκεκριμένες φορές στην τουαλέτα. Υπάρχουν σκύλοι που έχουν συνηθίσει να πηγαίνουν μια φορά και άλλοι που που πηγαίνουν παραπάνω φορές.

Ωστόσο σύμφωνα με τους ειδικούς οι σκύλου πρέπει να έχουν την δυνατότητα να βγούνε βόλτα για να κάνουν την ανάγκη τους μια φορά κάθε οκτώ ώρες. Έτσι, δεν τους πιέζεις ούτε τους αναγκάζεις να κρατηθούν.Τι συμβαίνει όταν κρατιέται;

Πρώτα από όλα θα σας θυμίσω ότι στον πρώιμα κιόλας στάδια της εκπαίδευσης τους σκυλιού ασχολούμαστε με τo κεφάλαιο που "κάνω την ανάγκη μου" και τους εκπαιδεύουμε να κρατάνε την ανάγκη τους, μέχρι την ώρα της βόλτας. Αν τους αλλάξεις αυτή την συνήθεια μπορεί ο καλύτερος σου φίλος να στρεσαριστεί. Αυτό ακόμα μπορεί να του δημιουργήσει την αίσθηση ότι δεν πρέπει να κάνει την ανάγκη του. 

Επιπλέον, θα δημιουργήσετε προβλήματα στο πεπτικό σύστημα του σκύλου σας, κάτι που επηρεάζει και την διάθεση του. Πάντως αν καμιά φορά υπάρξει κάποιο "ατύχημα" στο σπίτι δεν είναι πολύ καλή ιδέα να τον μαλώσετε, γιατί θα φέρει χειρότερα αποτελέσματα.


mypet.gr