Η Σιγκαπούρη ενέκρινε 16 έντομα προς κατανάλωση! «Σούσι με μεταξοσκώληκες, καβούρι με ακρίδες και κεφτεδάκια με σκουλήκια» - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

xxx

Η Σιγκαπούρη ενέκρινε 16 έντομα προς κατανάλωση! «Σούσι με μεταξοσκώληκες, καβούρι με ακρίδες και κεφτεδάκια με σκουλήκια»



Η κρατική υπηρεσία τροφίμων της Σιγκαπούρης ενέκρινε 16 είδη βρώσιμων εντόμων για πώληση και κατανάλωση στη χώρα.

Από ακρίδες μέχρι μεταξοσκώληκες και από ακρίδες μέχρι μέλισσες, η Σιγκαπούρη έχει εγκρίνει 16 είδη εντόμων για κατανάλωση.

Τα έντομα που κατά την θεώρηση της Υπηρεσίας Τροφίμων της Σιγκαπούρης (SFA) είναι κατάλληλα για κατανάλωση είναι γρύλοι, προνύμφες σκώρων και ένα είδος μέλισσας. Ο οργανισμός λέει ότι έλαβε αυτή την απόφαση επειδή η βιομηχανία εντόμων είναι «σε αρχικό στάδιο και τα έντομα είναι ένα νέο είδος φαγητού στη χώρα».

Ο οργανισμός δήλωσε επίσης ότι ο ακόλουθος κατάλογος εγκεκριμένων εντόμων μπορεί να εισαχθεί τόσο για κατανάλωση όσο και για ζωοτροφές.
  • Δυτική μέλισσα/ευρωπαϊκή μέλισσα
  • Μεταξοσκώληκας
  • Μικρός κηρόσκωρος
  • Σκώρος των κηρηθρών
  • Γιγαντιαίο σκαθάρι
  • Whitegrub
  • Αλευρώδης
  • Μικρότερος αλευρόσκωληκας
  • Σκαθάρια
  • Ακρίδα
  • Αμερικανική ακρίδα της ερήμου/ακρίδα της ερήμου
  • Αφρικανική μεταναστευτική ακρίδα
  • Μαύρος γρύλος
  • Γρύλος κοινός
  • Γρύλος
  • Γρύλος του σπιτιού

Ορισμένα τοπικά εστιατόρια και καταστήματα λιανικής πώλησης έχουν ήδη σχεδιάσει να προσθέσουν έντομα στις προσφορές τους.

Το Gastrobar Fura είχε δηλώσει ότι θα συμπεριλάμβανε πρωτεΐνες εντόμων στο μενού του μετά την έγκριση της SFA. Το Insectyumz γιόρτασε την έγκριση και δήλωσε ότι θα εισάγει, θα διανέμει και θα πωλεί μια σειρά από βρώσιμα έντομα. Το εστιατόριο θαλασσινών House of Seafood εισήγαγε επίσης μια επιλογή από "ενδιαφέροντα πιάτα με έντομα" παράλληλα με το τρέχον μενού του.

Οι κατευθυντήριες γραμμές ορίζουν ότι τα έντομα δεν μπορούν να συλλέγονται από τη φύση και πρέπει να παρασκευάζονται σε ελεγχόμενες εγκαταστάσεις.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών έχει προωθήσει τα έντομα ως εναλλακτικές πηγές πρωτεϊνών, οι οποίες είναι επίσης πιο βιώσιμες, καθώς η καλλιέργειά τους εκπέμπει λιγότερα αέρια του θερμοκηπίου από την παραδοσιακή ζωική παραγωγή.